11:30 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Η πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης δεν «έπεσε» μόνο στην Ελλάδα αλλά στο σύνολο της Ευρώπης καθώς και σε περιοχές της Ασίας και της Αμερικής, σημείωσε η γενική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα.

Η γενική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα, τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, πως η πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης «έπεσε» στο σύνολο της Ευρώπης, καθώς και σε περιοχές της Ασίας και της Αμερικής. Ωστόσο, η συγκυρία έτυχε η Ελλάδα να ξεκινούσε εκείνη τη μέρα την τηλεκπαίδευση σε τόσο μεγάλο εύρος, είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η κα Γκίκα επεσήμανε πως το πρόβλημα δεν θα μπορούσε να έχει προβλεφθεί από το Υπουργείο Παιδείας διότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι αξιόπιστη καθώς έχει δοκιμαστεί.

Πρόσθεσε επίσης πως το υπουργείο συζητά εδώ και καιρό εναλλακτικές λύσεις. Παρά ταύτα, αυτό δεν σημαίνει ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα δεν επαρκεί εξαιτίας μιας συγκυρίας.

Η κα Γκίκα μίλησε επίσης και για το ενδεχόμενο που εκπαιδευτικοί δεν έχουν σπίτι τους τον απαραίτητο εξοπλισμό για την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης. Όπως είπε, μπορούν να πάνε στο σχολείο και να κάνουν μάθημα από εκεί. Παράλληλα, τα σχολεία ισχυρίστηκε πως έχουν προμηθευτεί τάμπλετ τα οποία είναι διαθέσιμα για δανεισμό ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε μαθητή.

Tags:
Υπουργείο Παιδείας, σύστημα, πλατφόρμα, τηλεκπαίδευση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK