12:17 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (379)
0 01
Βρείτε μας

«Πρέπει να πάμε με πολύ προσεκτικά βήματα, ώστε να μην έχουμε τρίτο lockdown» προειδοποίησε ο λοιμωξιολόγος Αθανάσιος Σκούτελης.

Ο λοιμωξιολόγος Αθανάσιος Σκούτελης έκρινε ως επαρκές το διάστημα των τριών εβδομάδων του lockdown για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού στη χώρα.

«Τα μέτρα φτάνουν. Είναι αρκετό το διάστημα για να δούμε αποτελέσματα, αλλά το θέμα είναι πώς θα διαχειριστούμε την κατάσταση» είπε, χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, προειδοποίησε, όμως, πως δεν πρέπει να «κάνουμε ό,τι κάναμε το καλοκαίρι». 

«Πρέπει να πάμε με πολύ προσεκτικά βήματα, ώστε να μην έχουμε τρίτο lockdown» τόνισε, ενώ διευκρίνισε πως σε περίπτωση που χρειαστεί παράταση στη διάρκεια του lockdown, τότε η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί.

Ερωτώμενος σχετικά με το εάν η πανδημία έχει φτάσει το απόγειό της, εκτίμησε πως «χωρίς το lockdown θα είχαμε το "πικ", τώρα δεν έχει έρθει ακόμα. Είναι μπροστά μας ο χειμώνας. Πιθανώς να θυμόμαστε αυτά τα νούμερα ως "πικ"».

«Η κατασκευή ΜΕΘ δεν είναι μόνο κρεβάτια και αναπνευστήρες», αλλά μια πολύ πιο περίπλοκη διαδικασία, είπε και συμπλήρωσε:

«Έχουμε φτάσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά αυτά δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Ευτυχώς είχαμε βοήθεια από πολλούς Έλληνες χορηγούς».
Θέμα:
Lockdown (379)
Tags:
κρούσματα, κρούσμα, κορονοϊός, καραντίνα, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK