02:56 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
COVID-19 Ελλάδα (1980)
0 02
Βρείτε μας

Το 100% της πληρότητας έφτασε από σήμερα, 10 Νοεμβρίου, ο Ευαγγελισμός τόσο στις απλές κλίνες νοσηλείας όσο και στις COVID MΕΘ , σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου, Ηλία Σιώρα.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει πληρότητα 100% τόσο στις κλίνες απλής νοσηλείας όσο και στις ΜΕΘ COVID» λέει ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος των εργαζομένων στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον «Ευαγγελισμό» και δίνει τα νούμερα:

«Είναι και τα 28 κρεβάτια γεμάτα στις κλινικές ΜΕΘ COVID κι άλλα 80 κατειλημμένα στις κλίνες απλής νοσηλείας. Μόνο χθες το βράδυ, στην γενική εφημερία του νοσοκομείου μπήκαν 40 ασθενείς. Αυτό που πρέπει να συμβεί τώρα είναι επίταξη των κλινικών στα ιδιωτικά νοσοκομεία για όσο διάστημα χρειάζεται. Έχουμε πόλεμο και στον πόλεμο πρέπει να πάμε όλοι». 

Ο κ. Σιώρας αναφέρθηκε και στα κρούσματα ανάμεσα στους υγειονομικούς του νοσοκομείου.

«Υπάρχει αναστάτωση στο νοσοκομείο. Βρέθηκαν 10 θετικοί συνάδελφοι στην Ορθοπεδική αλλά και στη Νευροχειρουργική. Αυτοί έχουν απομακρυνθεί και υπάρχουν και άλλοι που μπήκαν σε καραντίνα επειδή εργάζονταν μαζί με τους θετικούς συναδέλφους. Η διαδικασία ιχνηλάτησης στο προσωπικό είναι σε εξέλιξη. Είναι ένα βασικό θέμα τώρα πώς θα λειτουργήσουν οι δύο παραπάνω κλινικές ικανοποιητικά δεδομένου ότι απομακρύνονται όλοι αυτοί οι συνάδελφοι».

Σημειώνεται εδώ, ότι όπως εξηγούσε χθες στο Sputnik ο Πάνος Παπανικολάου, διευθυντής του γενικού νοσοκομείου Νίκαιας-Πειραιά: «Οι υγειονομικοί κολλάνε πολύ εύκολα κορονοϊό μέσα σε αυτές τις συνθήκες. Δεν υπάρχει καλός διαχωρισμός κρεβατιών, δεν υπάρχει προθάλαμος για να αλλάζει το προσωπικό τα γάντια και τις στολές όπως πρέπει, να περνάει από όλη τη σωστή και ενδεδειγμένη διαδικασία αποστείρωσης κτλ. Όλα γίνονται πρόχειρα».

Μάλιστα, πριν από 10 ημέρες ο κ. Σιώρας είχε πει στο Sputnik: «Tο πιο κακό που συμβαίνει όμως είναι το εξής: τις πολλές ώρες που περιμένουν στα επείγοντα περιστατικά οι ασθενείς, δεν υπάρχει καμία προφύλαξη ως προς την ανάμειξη αυτών που έρχονται με συμπτώματα κορονοϊού και των υπόλοιπων που έρχονται με άλλα προβλήματα. Δεν έχει εξασφαλιστεί έστω ένας υποτυπώδης διαχωρισμός».

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1980)
Tags:
κρούσματα, ΜΕΘ, κλινική, κορονοϊός, Ευαγγελισμός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK