20:20 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Από σήμερα η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί και γίνονται μαθήματα, ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης σχολιάζοντας τα χθεσινά προβλήματα στο σύστημα της τηλεκπαίδευσης στο σύνολο της χώρας.

Ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης μίλησε στον ΣΚΑΪ για τα προβλήματα που εντοπίζονται στο σύστημα της τηλεκπαίδευσης σημειώνοντας πως η βλάβη έχει πλέον αποκατασταθεί καθώς 35.000 «ηλεκτρονικές αίθουσες» είναι σε λειτουργία.

«Από σήμερα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση και γίνονται τα μαθήματα. Η Cisco και το Υπουργείο Παιδείας έχει ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς ότι εντός της ημέρας ορισμένοι εξ αυτών, θα λάβουν νέους κωδικούς σε μια προσπάθεια αποσυμφόρησης του κεντρικού συστήματος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Διγαλάκης.

Παράλληλα, τόνισε πως η πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης «έπεσε» στο σύνολο της Ευρώπης και επεσήμανε ότι αυτού του είδους η εκπαίδευση αποτελεί ένα εγχείρημα που δεν είχε εφαρμοστεί ποτέ ξανά τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτίμησε πως όλες οι πλατφόρμες τέτοιου τύπου «δοκιμάζουν τα όριά τους μέσα σε αυτές τις συνθήκες» προσθέτοντας ότι όσον αφορά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην πλατφόρμα Webex, η υπεύθυνη εταιρεία Cisco ανέλαβε την ευθύνη, με αποτέλεσμα να έχουμε άμεσες διορθωτικές κινήσεις.

Tags:
σχολείο, τάξη, μαθήματα, τηλεκπαίδευση, μάθημα, Υπουργείο Παιδείας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK