08:10 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1892)
0 01
Βρείτε μας

Η διοίκηση του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη προχώρησε στη διάψευση των αναφορών που κάνουν λόγο για επιλογή ασθενών στη ΜΕΘ.

Τις δηλώσεις του πρόεδρου των Νοσοκομειακών Ιατρών του ΑΧΕΠΑ, κ. Σιούλη, περί έλλειψης κλινών εντατικής θεραπείας λόγω κάλυψής τους, γεγονός που, όπως αναφέρει, οδηγεί σε επιλογές ασθενών, διαψεύδει η Διοίκηση του ΑΧΕΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής καθηγητής Συμεών Μεταλλίδης, Ιατρός Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, υπεύθυνος διαχείρισης των περιστατικών COVID-19 καθώς και η κα Ελένη Γκέκα, Διευθύντρια Αναισθησιολογίας υπεύθυνη της Κλινικής ΜΕΘΑ, επισημαίνουν πως «η έναρξη της σημερινής εφημερίας έγινε με επτά κενές κλίνες εντατικής θεραπείας και με ταυτόχρονο σχεδιασμό από την ΥΠΕ και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την περαιτέρω ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ και την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο Sputnik, εξέπεμψε SOS αναφορικά με την πληρότητα των κλινών ΜΕΘ που υπήρχαν στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης για περιστατικό κορονοϊού, αλλά και γενικά περιστατικά.

Με δήλωσή του ο κ. Γιαννάκος τόνισε πως «ο πόλεμος της πανδημίας μαίνεται στη Θεσσαλονίκη» και ζήτησε «να επιταχθούν τώρα ιδιωτικές ΜΕΘ για νοσηλεία περιστατικών κορονοϊού».

«Έχει αναπτύξει 25 κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορονοϊού, είναι γεμάτη, και τέσσερις κλίνες ΜΕΘ την ανάνηψη για γενικά περιστατικά και είναι γεμάτη. Το απόγευμα η διοίκηση ετοιμάζει να δώσει ως γενική ΜΕΘ την καρδιοχειρουργική μονάδα» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1892)
Tags:
ασθενείς, ασθενής, COVID-19, κορονοϊός, μονάδα εντατικής θεραπείας, εντατική, ΜΕΘ, διασωληνωμένοι, νοσηλεία, Θεσσαλονίκη, ΑΧΕΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK