06:48 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Η Κρήτη βρίσκεται στο έλεος της κακοκαιρίας από χθες το βράδυ, με πολλά αυτοκίνητα να έχουν παρασυρθεί και δρόμους να έχουν πλημμυρίσει.

Για μια ακόμη φορά, το νησί της Κρήτης βρίσκεται σε κλοιό νέας κακοκαιρίας καθώς πλήττεται από έντονα φαινόμενα, ήδη από το απόγευμα της Δευτέρας.

Μάλιστα, πριν από λίγο, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως η Δημοτική Ενότητα Καστελλίου και η Δημοτική Ενότητα Θραψανού του Δήμου Μινώα Πεδιάδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες, δηλαδή έως και 6 Μαΐου 2021.

Στόχος της απόφασης αυτής, είναι η αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και η διαχείριση των συνεπειών από πλημμυρικά, κατολισθητικά κ.λπ. φαινόμενα που προέκυψαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν στις 6 και 7 Νοεμβρίου στις παραπάνω περιοχές.

Παράλληλα, στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρίσκεται το Ρέθυμνο, με σοβαρές ζημιές σε πολλές περιοχές, όπως τον Μυλοπόταμο, το Σφακάκι, το Αμάρι και τον Άγιο Βασίλειο.

Επίσης, δεκάδες είναι τα αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τα χειμαρρώδη νερά στη Σταλίδα, τις Γούρνες, τη Χερσόνησο και τα Μάλια, ενώ αμέτρητα είναι τα σπίτια που δέχτηκαν τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Tags:
περιουσία, φυσικές καταστροφές, φυσική καταστροφή, καταστροφές, καταστροφή, πλημμύρες, πλημμύρα, Νίκος Χαρδαλιάς, κατάσταση έκτακτης ανάγκης, Κρήτη, κακοκαιρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK