02:53 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1980)
0 02
Βρείτε μας

«Είναι ψέμα ότι οι άνθρωποι μπαίνουν σε ΜΕΘ και έχουν περισσότερες πιθανότητες θνητότητας» ανέφερε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας.

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι ο πυλώνας του Συστήματος Υγείας στην Ελλάδα και η καρδιά του είναι οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας» τόνισε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας.

Χαρακτήρισε ψέμα ότι είναι τεράστιος ο αριθμός θνητότητας στις ΜΕΘ, επισημαίνοντας ότι από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μέχρι και σήμερα, έχουν εισαχθεί στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας πάνω από 900 ασθενείς με κορονοϊό και ήδη πάνω από 330 ασθενείς έχουν βγει σε άριστη κατάσταση από αυτές.

Όπως υπογράμμισε, το ποσοστό θνητότητας στις ΜΕΘ στην Ελλάδα είναι περίπου στο 35%-37%, σκορ, που όπως είπε, «ισχύει για οποιαδήποτε μονάδα στον πλανήτη».

«Η θνητότητα στην Ελλάδα αντιστοιχεί σε 60 ασθενείς ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους. Εξαιρετικά χαμηλή» επισήμανε η καθηγήτρια.

Επίσης, για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ανέφερε ότι όταν έρθει στην Ελλάδα, θα είναι διαθέσιμο για όλους τους πολίτες, με προτεραιότητα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και στις ευπαθείς ομάδες.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1980)
Tags:
ΕΣΥ, διασωληνωμένοι, νοσοκομεία, ΜΕΘ, COVID-19, πανδημία, κορονοϊός, Αναστασία Κοτανίδου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK