16:58 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1735)
0 02
Βρείτε μας

Οι αριθμοί των κρουσμάτων στη χώρα εξακολουθούν να προβληματίζουν, καθώς παραμένουν υψηλοί, εκτίμησε η διευθύντρια της πνευμονολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα, εκτιμώντας ότι η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας είναι μεγάλη.

Η διευθύντρια της έβδομης πνευμονολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα, μίλησε στο MEGA για τη μεγάλη πίεση που υφίσταται το σύστημα υγείας από τους ασθενείς με κορονοϊό.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι τα νοσοκομεία απαιτούν περισσότερο υγειονομικό προσωπικό ειδικά σε ό,τι αφορά τους ασθενείς με κορονοϊό, λόγω της φύσης της νόσου και των απαραίτητων υγειονομικών κανόνων ασφαλείας.

«Το σύστημα πιέζεται σε κάθε σημείο, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι ήδη στα όριά του. [...] Αν το σύστημα πιέζεται πάρα πολύ, είναι σαφές ότι θα υπάρχει δυσκολία» σημείωσε η κα Γκάγκα.

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι εφόσον πρόκειται για μια καινούργια νόσο, προκαλεί φόβο στους ασθενείς και στους γύρω τους. Πρόταξε έτσι τον ψυχολογικό παράγοντα με την απομόνωση των ασθενών, η οποία τουλάχιστον μετριάζεται μέσω των σύγχρονων μέσων επικοινωνίας.

«Δεν είναι εύκολο. Είναι ένα πρόβλημα μοναξιάς, άγχους και φόβου» είπε η κα Γκάγκα.

Καταληκτικά, η διευθύντρια επεσήμανε το γεγονός πως ο κορονοϊός έχει πάει πίσω άλλα χειρουργεία κάνοντας έκκληση στους πολίτες να τηρούν στον μέγιστο βαθμό τα μέτρα προστασίας

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1735)
Tags:
νοσοκομεία, νοσοκομείο, ΜΕΘ, πανδημία, πίεση, σύστημα υγείας, κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK