12:34 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1774)
0 01
Βρείτε μας

Για την οριακή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Οριακή χαρακτήρισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας πως οι συνάδελφοί της είναι σε απελπιστική κατάσταση.

Η κα Παγώνη, σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα, δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που κυκλοφορούν πως η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη που οι γιατροί αναγκάζονται να διαλέξουν ποιοι ασθενείς θα μπουν στη ΜΕΘ και σημείωσε πως όταν κρίνεται απαραίτητο, θα μεταφέρονται ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία της χώρας. 

Για την Αττική, πάντως, διαβεβαίωσε ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο αντοχής στο σύστημα και δεν έχουν διακοπεί ούτε τα τακτικά χειρουργεία.

«Στην Αττική, οι γιατροί έχουν εξασφαλίσει να γίνονται τα χειρουργεία, ώστε να μην κινδυνέψει κάποιος ασθενείς. Ένα τακτικό χειρουργείο μπορεί να γίνει έκτακτο».

Παράλληλα, έκανε λόγο για εκρηκτική άνοδο των νοσηλευόμενων με κορονοϊό, που έχουν ξεπεράσει τους 2.150. Εμφανίστηκε, δε, ανήσυχη σχετικά με το ότι αρκετοί από αυτούς θα πρέπει να διασωλωνηθούν. Μεταξύ αυτών, όπως είπε, είναι και νέοι άνθρωποι. 

«Πρέπει να λέμε αλήθειες για να αντιλαμβάνεται ο κόσμος την κρισιμότητα της κατάστασης» είπε και σημείωσε πως θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί μέχρι και το ερχόμενο Πάσχα.

Τέλος, διαμήνυσε πως η ΕΙΝΑΠ θα αντιδράσει σθεναρά σε όποια προσπάθεια ένταξης ιδιωτικών γιατρών στο σύστημα, ξεκαθάρισε, όμως, πως ως έχει η κατάσταση είναι λογικό να βοηθήσουν όλοι εθελοντικά.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1774)
Tags:
Ματίνα Παγώνη, νοσοκομεία, Αττική, Θεσσαλονίκη, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK