12:27 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (415)
0 01
Βρείτε μας

Πολύ λίγες παραβάσεις των περιοριστικών μέτρων καταγράφονται από τις αστυνομικές αρχές σύμφωνα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, με τον ίδιο ωστόσο να εκτιμά ότι υπάρχει το ενδεχόμενο ορισμένες μετακινήσεις να μη γίνονται υπεύθυνα.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, μίλησε στο «Θέμα 104,6» σχετικά με το κατά πόσο οι πολίτες τηρούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο του lockdown. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, καταγράφονται ελάχιστες παραβάσεις των περιοριστικών μέτρων επικαλούμενος στοιχεία της Αστυνομίας. Συγκεκριμένα την Τρίτη, σε 3.300 ελέγχους εντοπίστηκαν μόνο 30 με 35 περιπτώσεις παράβασης.

Ωστόσο, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι υπάρχει προβληματισμός όσον αφορά τη διεξαγωγή ορισμένων μετακινήσεων, όπως της άθλησης ή της μετακίνησης στο σούπερ μάρκετ, οι οποίες μπορεί να μη γίνονται με υπευθυνότητα.

Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε ότι η κατάσταση είναι διαφορετική από το locκdown της άνοιξης όπου το πλαίσιο ήταν πιο αυστηρό. 

«Τώρα επιτρέπονται περισσότερα πράγματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Σχετικά με το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των μέτρων με ενδεχόμενη απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 ο κ. Οικονόμου αποκάλυψε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει αυτή η σκέψη. Στο πλαίσιο αυτό, επικαλέστηκε την υπευθυνότητα των πολιτών για την εφαρμογή των μέτρων ώστε να υπάρξει μια ελεγχόμενη χαλάρωση τα Χριστούγεννα.

Θέμα:
Lockdown (415)
Tags:
παραβάσεις, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, lockdown, πρόστιμα, πρόστιμο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK