22:27 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1785)
0 0 0
Βρείτε μας

Εννέα ογκολογικοί ασθενείς έχουν βγει θετικοί στον κορονοϊό στην ογκολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει η διασπορά κορονοϊου σε νοσηλευμένους στην ογκολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν εντοπιστεί, μέχρι αυτή την ώρα εννιά θετικοί ογκολογικοί ασθενείς σε σύνολο 30 περίπου νοσηλευόμενων. 

Το πρώτο κρούσμα σε νοσηλευμένο βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε τυχαίο προεγχειρητικό έλεγχο σε ογκολογικό ασθενή που νοσηλευόταν στην κλινική και μεταφέρθηκε αμέσως στα Λοιμώδη.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, στην ογκολογική κλινική γινόταν τεστ σε όσους παρουσίαζαν πυρετό ή άλλο σύμπτωμα.

Σήμερα, ο ΕΟΔΥ έδωσε οδηγία να γίνουν γρήγορα τεστ σε όλους τους νοσηλευόμενους και η κλινική θα κλείσει προκειμένου να γίνει απολύμανση.

Οι ασθενείς και οι συνοδοί θα μεταφερθούν στο τμήμα χημειοθεραπειών ή σε άλλα τμήματα και κλινικές.

Χθες, Τρίτη 10 Νοεμβρίου, καθώς τα κρούσματα σε νοσηλευόμενους είχαν φτάσει τα πέντε, η οδηγία του ΕΟΔΥ ήταν να γίνουν rapid tests στο προσωπικό και βγήκαν αρνητικά.

Ωστόσο, οι συνοδοί που ζήτησαν να υποβληθούν σε τεστ, έλαβαν από εκπροσώπους του ΕΟΔΥ την απάντηση «ότι δεν προβλέπεται τεστ για ασυμπτωματικούς» και αν οπωσδήποτε ήθελαν να υποβληθούν στη διαδικασία προληπτικού ελέγχου, αυτό θα έπρεπε να το κάνουν εκτός Νοσοκομείου (οι συνοδοί εφόσον βγουν από το Νοσοκομείο, δεν μπορούν να επιστρέψουν στους ασθενείς τους).

Να σημειωθεί ότι συνοδοί όπως και επισκεπτήρια απαγορεύονται στην ογκολογική κλινική όπως και σε όλες τις κλινικές, εκτός από ειδικές περιπτώσεις ασθενών που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1785)
Tags:
ογκολογία, SARS-CoV-2, πανδημία, νοσοκομείο, Λάρισα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK