16:36 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1735)
0 11
Βρείτε μας

Τη δυνατότητα να διακομίζονται σε ιδιωτικά νοσοκομεία οι ανασφάλιστοι ασθενείς στο ΕΣΥ προβλέπει διάταξη που κατατίθεται στη Βουλή.

Διάταξη νόμου αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή, προκειμένου όλοι οι ανασφάλιστοι που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες σε Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., να μπορούν να διακομίζονται σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, εάν χρειαστεί, χωρίς καμία δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Να σημειωθεί πως η διάταξη θα έχει αναδρομική ισχύ.

Υπενθυμίζεται πως αυτό ίσχυε ήδη για τις κλίνες ΜΕΘ, για τις οποίες αν και είχε ψηφιστεί σχετική διάταξη το 2018 δεν είχε εφαρμοστεί.

«Εφαρμόστηκε από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με αναδρομική ισχύ, καθώς η σημερινή Κυβέρνηση ήταν αυτή που εξασφάλισε τα κονδύλια για να αποζημιώνονται τα ιδιωτικά θεραπευτήρια από τον ΕΟΠΥΥ, για τη νοσηλεία ανασφάλιστων συμπολιτών μας σε κλίνες ΜΕΘ» σημειώνει το Υπουργείο Υγείας.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως 50 κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς COVID-19 θα ενταχθούν μέχρι την Κυριακή στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας καθώς η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ενώ ένα C-130 θα είναι διαθέσιμο για αεροδιακομιδές.

Είναι ενδεικτικό ότι σε μία ημέρα έγιναν στις εφημερίες των νοσοκομείων στη Βόρεια Ελλάδα 25 διασωληνώσεις, ενώ μόνο στην εφημερία του ΑΧΕΠΑ έγιναν 86 εισαγωγές περιστατικών COVID-19.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1735)
Tags:
πανδημία, κορονοϊός, κλινική, πληρωμή, ασφάλεια, νοσοκομεία, Υπουργείο Υγείας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK