12:31 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (379)
0 10
Βρείτε μας

Η ΓΣΕΕ ζητά την ακύρωση των απολύσεων που έλαβαν χώρα πριν από τη νέα καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας και έγιναν τουλάχιστον 10 ημέρες, πριν από το νέο lockdown.

Με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, η ΓΣΕΕ προτάσσει ως βασικό της αίτημα την ακύρωση των απολύσεων που έγιναν τουλάχιστον 10 ημέρες, πριν από το νέο lockdown.

Πιο συγκεκριμένα, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος ζητά τη θέσπιση ειδικής διάταξης, που θα καθιστά άκυρες τις καταγγελίες συμβάσεων τις τελευταίες μέρες πριν από τη νέα καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας.

Παράλληλα ζητείται, μεταξύ άλλων, η εφαρμογή άμεσων αποκαταστατικών ρυθμίσεων τόσο για τους εποχικούς εργαζομένους όσο και για τους εργαζομένους που παρέχουν εργασία σε συνθήκες εποχικότητας.

Νωρίτερα σήμερα, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας με αφορμή νομοσχέδιο που δρομολογεί το συγκεκριμένο υπουργείο.

«Με βάση τους άξονες που έχει παρουσιάσει η κυβέρνηση, το νομοθετικό "τερατούργημα", όπως το χαρακτηρίζουν, περιλαμβάνει, 10ωρη δουλειά και απλήρωτες υπερωρίες, αύξηση των νόμιμων υπερωριών, επέκταση της δουλειάς την Κυριακή, μέτρα που χτυπούν τη συνδικαλιστική οργάνωση και την απεργία, ναρκοθετούν τις συλλογικές διαδικασίες και τις Γενικές Συνελεύσεις των συνδικάτων» σημειώνει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Να σημειωθεί, πως σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στις 26 Νοέμβρη η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει αποφασίσει 24ωρη απεργία στο δημόσιο.

Θέμα:
Lockdown (379)
Tags:
απολύσεις, απόλυση, COVID-19, κορονοϊός, lockdown, ΓΣΕΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK