23:13 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Καταδίκασε την επίθεση στο μη Μουσουλμανικό Νεκροταφείο της Τζέντας το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Τον τραυματισμό ενός Έλληνα στη σημερινή τρομοκρατική ενέργεια στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, επιβεβαίωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, καταδικάζοντας την επίθεση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, πρόκειται για αστυνομικό που υπηρετεί στο Γενικό Προξενείο Τζέντας, ενώ η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη σημερινή τρομοκρατική ενέργεια, η οποία είχε ως στόχο τελετή για τη λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου στο μη Μουσουλμανικό Νεκροταφείο της Τζέντας, κατά την οποία τραυματίστηκε Έλληνας αστυνομικός που υπηρετεί στο Γενικό Προξενείο Τζέντας και ο οποίος συνόδευε υπάλληλο του Γενικού Προξενείου στην εν λόγω τελετή» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του υπουργείου, η οποία συνεχίζει:

«Ο αστυνομικός είναι καλά στην υγεία του και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Του συμπαραστέκονται τόσο το Γενικό Προξενείο όσο και η Πρεσβεία μας στο Ριάντ, που παραμένουν σε συνεχή επαφή με τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας. Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».

Το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν παρέλειψε τέλος να εκφράσει «τις θερμές ευχαριστίες μας προς τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας για τη στήριξη και συμπαράσταση που έδειξαν από την πρώτη στιγμή, καθώς και για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για τη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Tags:
τρομοκρατία, Τζέντα, αστυνομικός, τρομοκρατικό χτύπημα, έκρηξη, Σαουδική Αραβία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK