02:32 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1785)
0 02
Βρείτε μας

Τεστ στους εργαζόμενους κάθε εβδομάδα και στους κρατούμενους με βάση συγκεκριμένο πρόγραμμα, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το σχέδιο θωράκισης των φυλακών απέναντι στον κορονοϊό.

Συνεχόμενα τεστ για κορονοϊό και ειδικές μονάδες για κρατούμενους σε νοσοκομεία της Αττικής καθώς και γιατρούς και νοσηλευτές στις φυλακές, προβλέπει το ειδικό σχέδιο για τη θωράκιση των φυλακών της χώρας.

Όπως αποφασίστηκε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, σε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, με αφορμή τη δραματική έξαρση των κρουσμάτων COVID-19:

  • Κάθε εβδομάδα στους εργαζόμενους στα Καταστήματα Κράτησης θα διενεργούνται έλεγχοι.
  • Θα γίνονται τεστ στους κρατούμενους, με βάση συγκεκριμένο πρόγραμμα και βάζοντας σε απόλυτη προτεραιότητα τις φυλακές που εμφανίζουν υψηλό ιικό φορτίο.
  • Σε δύο νοσοκομεία της Αττικής δημιουργούνται ειδικές μονάδες με κλίνες για κρατούμενους οι οποίοι θα μεταφέρονται εκεί, εφόσον απαιτείται νοσηλεία τους.
  • Οι Υγειονομικές Περιφέρειες σε όλη τη χώρα θα παραχωρήσουν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα κατά τόπους Καταστήματα Κράτησης.

Εξάλλου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει στις φυλακές Διαβατών στη Θεσσαλονίκη καθώς καταγράφεται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1785)
Tags:
ΕΟΔΥ, κρούσματα, τεστ, COVID-19, κορονοϊός, φυλακές
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK