05:33 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1728)
0 02
Βρείτε μας

Έκκληση σε δραματικούς τόνους σε γιατρούς να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη για να στηρίξουν το σύστημα υγείας, απηύθυνε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, κάλεσε γιατρούς να πάνε στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους στα νοσοκομεία, καθώς οι διασωληνώσεις αυξάνονται πιέζοντας το σύστημα υγείας εν μέσω της πανδημίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε πως η κατάσταση στη χώρα μας δεν απέχει πολύ από τις εικόνες που είδαμε στα νοσοκομεία της Ιταλίας κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας.

«Η κατάσταση είναι κρισιμότατη. Κάνω έκκληση στους συμπολίτες μου στη Θεσσαλονίκη να μη μετακινούνται παρά μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίο. Να μη βγαίνουν από το σπίτι τους παρά μόνο αν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος. Κάνω επίσης έκκληση στους συναδέλφους γιατρούς που μπορούν να βοηθήσουν, να έρθουν στη Θεσσαλονίκη, γιατί υπάρχει ανάγκη για γιατρούς στα νοσοκομεία μας» εξήγησε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Στο ίδιο δραματικό ύφος συνέχισε λέγοντας πως «οι άνθρωποι που είναι στην πρώτη γραμμή εξαντλούνται και πρέπει όλοι να τους βοηθήσουμε. Ζητάμε γιατρούς από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας. Οι Θεσσαλονικείς γιατροί ανταποκρίνονται επαρκώς και διαρκώς, αλλά δεν ξέρουμε πού θα φτάσουμε. Δεν απέχουμε πολύ από τις εικόνες που είδαμε στα νοσοκομεία στην Ιταλία στο πρώτο κύμα της πανδημίας».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΙΣ εξήγησε πως σε περιπτώσεις πανδημίας, τα δεύτερα κύματα είναι και ισχυρότερα και φονικότερα από τα πρώτα υπογραμμίζοντας ότι «οποιαδήποτε μαζική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη θα συνιστά υγειονομικό έγκλημα».
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1728)
Tags:
κορονοϊός, νοσοκομεία, κρούσματα, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, διασωληνωμένοι, ασθενείς, μονάδα εντατικής θεραπείας, εντατική, ΜΕΘ, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK