00:05 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1920)
0 02
Βρείτε μας

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, συνιστά ιδιαίτερη προσοχή καθώς «είμαστε σε κατάσταση ύπουλου πολέμου».

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, «γιατί είμαστε σε κατάσταση ύπουλου πολέμου, κανείς δεν γνωρίζει ποιον θα χτυπήσει η πανδημία».

«Δεν αρκεί μόνο να εξαγγέλλεις μέτρα, αλλά θα πρέπει να τα κάνεις επιθυμητά, εφικτά και πιστευτά. Και αυτό είναι αρκετά δύσκολο με αυτή τη νόσο» είπε στο MEGA, τονίζοντας την ανάγκη λήψης μέτρων, τα οποία δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι πιο αυστηρά, αλλά πρέπει να είναι πιο εφαρμόσιμα. 

Σχετικά με το lockdown, επεσήμανε πως «δεν είναι πραγματική καραντίνα αυτό που ισχύει τώρα» εξηγώντας πως θα ήταν εάν όλος ο κόσμος έμενε στο σπίτι του και έβγαινε μόνο για να προμηθευτεί φάρμακα, νερό και φαγητό.  

«Δεν ξέρω αν μπορούμε να τα καταφέρουμε με οποιαδήποτε άλλη μορφή καραντίνας».

Τις επόμενες ημέρες θα φανεί εάν είναι αναγκαία η λήψη πρόσθετων μέτρων, σημείωσε, ενώ σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας από την πολιτεία είπε:

«Η Πολιτεία σχοινοβατεί. Είναι ανάμεσα στη διατήρηση της οικονομίας, της ψυχικής ισορροπίας των πολιτών και της καταπολέμησης της νόσου».

Επανέλαβε, δε, πως υπήρξε καθυστέρηση των μέτρων που θα ενθάρρυναν τους ανθρώπους να τηρήσουν την καραντίνα.

«Θα μας βοηθούσαν να πάρουμε έγκαιρα τοπικά μέτρα για να περιορίσουμε την πανδημία».
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1920)
Tags:
μέτρα προστασίας, Μέτρα, κορονοϊός, Αθηνά Λινού, lockdown, καραντίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK