03:51 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (481)
0 0 0
Βρείτε μας

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την επικράτεια από τις 21:00 έως και τις 05:00 ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Αναλυτικά όσα προβλέπονται για τον κωδικό 6 πριν και μετά την έναρξη της νυχτερινής απαγόρευσης.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας που εξαγγέλθηκε χθες από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από την Παρασκευή και αφορά τις βραδινές ώρες μεταξύ 21:00 και 05:00

Η εξέλιξη αυτή φέρνει αλλαγές στη χρήση του κωδικού 6 όσον αφορά τις ώρες που θα ισχύει η απαγόρευση. Από την Παρασκευή, μεταξύ 21:00 έως 05:00 επιτρέπεται η αποστολή του κωδικού 6, μόνο για κίνηση με κατοικίδιο ζώο σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Για τις υπόλοιπες ώρες το sms στο 13033 με κωδικό 6 περιλαμβάνει τα εξής: σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Οι κωδικοί SMS στο 13033

  • Κωδικός 1: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία
  • Κωδικός 2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  • Κωδικός 3: Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  • Κωδικός 4: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανήλικων μαθητών από/προς το σχολείο.
  • Κωδικός 5: Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  • Κωδικός 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Τα έντυπα μετακίνησης εργαζομένων

Τα έντυπα για τους εργαζόμενους είναι:

Βεβαίωση μετακίνησης σε ειδικό έντυπο ή χειρόγραφη βεβαίωση

Οι πολίτες μπορούν να μετακινούνται έχοντας συμπληρώσει το σχετικό παρακάτω έντυπο:

Εάν, τέλος, θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη χειρόγραφη βεβαίωση, βεβαιωθείτε ότι σε αυτή αναγράφετε τα εξής:

  • Όνομα/Επίθετο
  • Διεύθυνση Κατοικίας
  • Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού
  • Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή
Θέμα:
Lockdown (481)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, κατοικίδια, κατοικίδιο, άθλημα, μετακίνηση, 13033, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK