13:50 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (361)
0 01
Βρείτε μας

Δεν έχουμε εισήγηση για κλείσιμο δημοτικών σχολείων, δηλώνει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως απαντώντας στις φήμες που κυκλοφορούν.

Απάντηση στις φήμες που θέλουν κλείσιμο όλων των σχολείων στο πλαίσιο της περαιτέρω αυστηροποίησης των μέτρων για τον κορονοϊό, έδωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Δεν έχουμε εισήγηση για κλείσιμο δημοτικών σχολείων, είπε η κα Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. 

Από την αρχή της υγειονομικής κρίσης όλες οι αποφάσεις λαμβάνονταν με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών, αλλά τώρα δεν υπάρχει τέτοια, είπε η υπουργός.

Σχετικά με τη διασπορά του ιού στα σχολικά ιδρύματα, τόνισε πως τα στοιχεία δείχνουν πως δεν υπάρχει τάση διασποράς.

Επειδή, όμως, ο ιός βρίσκεται σε έξαρση αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών. Σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο το κλείσιμο των σχολείων, το υπουργείο θα κινηθεί σε δύο επίπεδα.

1. Εκπαιδευτική τηλεόραση. Για τον σκοπό αυτό έχουν βιντεοσκοπηθεί πάνω από 220 μαθήματα που θα προβληθούν από την ΕΡΤ.

2. Τηλεκπαίδευση 

Απάντηση για τα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση

Σχετικά με τα προβλήματα που υπήρξαν στην τηλεκπαίδευση, η υπουργός σημείωσε πως «αρρυθμίες θα υπάρχουν και είμαστε εδώ για να τις επιλύουμε, μιλάμε για ένα τεράστιο εγχείρημα με την 2η μέρα τηλεκπαίδευσης να έχουμε συμμετοχή πάνω από 3,2 εκατ. μαθητές συνδεδεμένους και πάνω από 9 εκατ. λεπτά μαθημάτων». 

Η κατάσταση της υγείας της

Ερωτώμενη για την κατάσταση της υγείας της, μετά την περιπέτεια που βίωσε με τον κορονοϊό, δήλωσε πως δεν είχε συμπτώματα, σε αντίθεση με τον σύζυγό της. Κόλλησαν, όπως είπε, και τα παιδιά της.

Ανέφερε, τέλος, πως δεν έχει αντισώματα του ιού και αυτό οφείλεται πως της εξήγησαν οι ειδικοί στο ότι δεν είχε συμπτώματα. 

Θέμα:
Lockdown (361)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK