01:03 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Όπως γνωστοποιήθηκε, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Μ. Βορίδη με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλειώτα, για την εφαρμογή των διατάξεων προστασίας των ζώων.

Το φαινόμενο εγκατάλειψης, κακοποίησης και βασανισμού των ζώων συντροφιάς φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τη διασύνδεση της Βάσης Δεδομένων Ζώων Συντροφιάς του υπουργείου με το πληροφοριακό σύστημα της ΕΛ.ΑΣ (webservice).

Μέσω αυτής της διασύνδεσης, η Ελληνική Αστυνομία θα μπορεί να αντλεί τα απαραίτητα στοιχεία από τη βάση δεδομένων του υπουργείου που σχετίζονται με τους κατόχους των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς.

Έτσι, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, γίνεται πλέον εφικτή η ταυτοποίηση του ιδιοκτήτη μέσω αναζήτησης:

  • Του αριθμού ταυτότητας, του αριθμού διαβατηρίου ή του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου.
  • Του επώνυμου, του ονόματος και του έτους γέννησης του ιδιοκτήτη.
  • Του αριθμού microchip του ζώου συντροφιάς.

Μάκης Βορίδης
© Φωτογραφία : SOOC / Menelaos Myrillas
Η εν λόγω απόφαση έρχεται σε συνέχεια της μετατροπής του αδικήματος βασανισμού των ζώων σε κακούργημα με την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας στη Βουλή.

Το υπουργείο θα συνεχίσει την αδιάκοπη προσπάθεια που καταβάλλει για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου νομικού πλαισίου, αντάξιου των ευρωπαϊκών προτύπων, με το οποίο θα διασφαλιστεί η προστασία και η ευζωία των ζώων συντροφιάς στην πατρίδα μας, υπογράμμισε ο  υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Ο ίδιος αναμένεται να συναντηθεί την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλειώτα, για την εφαρμογή των διατάξεων προστασίας των ζώων.

Tags:
Μάκης Βορίδης, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Ελληνική Αστυνομία, ζώα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK