11:52 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Lockdown (414)
0 40
Βρείτε μας

Βαρύ το κλίμα στη Βαρβάκειο Αγορά- εκτός από τον θάνατο του προέδρου της, Κλεάνθη Τσιρώνη, εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες «πενθούν» και για την τραγική κατάσταση στην οποία τους έχει φέρει μέσα σε ελάχιστες ημέρες το νέο lockdown.

Άδειοι διάδρομοι, κρεοπώλες και ιχθυοπώλες μαζεμένοι σε «θλιμμένα» πηγαδάκια και καφάσια που μαζεύονται από τις 13:00. Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, που επισκεφτήκαμε τη Βαρβάκειο, υπάλληλοι και ιδιοκτήτες καταστημάτων εντός της αγοράς, με δεδομένο ήδη το νέο της κακής υγείας του προέδρου της αγοράς, Κλεάνθη Τσιρώνη, ο οποίος έχασε τη μάχη για τη ζωή χτυπημένος από κορονοϊό, προσπαθούσαν να «χωνέψουν» εκτός από το παραπάνω νέο, την παρατεταμένη «νεκρική» κίνηση στην οποία έχουν καταδικαστεί από τότε που ανακοινώθηκε το νέο lockdown.

Όπως και στο προηγούμενο lockdown, έτσι και σε αυτό, κρεαταγορά, ιχθυαγορά και οπωραγορά μένουν ανοιχτά. Έχει όμως αυτό νόημα για τους εργαζόμενους στην αγορά;

Ο Αλέξανδρος Ζαρκαδούλας, ιδιοκτήτης του αλλαντοπωλείου «Ζαρκαδιάν» είναι καταρχάς θυμωμένος με τα τηλεοπτικά κανάλια που, κατά τον ίδιο, σπέρνουν…. τρόμο στους πολίτες: «O κόσμος είναι μέσα στα αυτοκίνητά του και πηγαίνει σε συγκεκριμένες δουλειές. Δεν βγαίνει βόλτα όπως λένε τα κανάλια. Μέσα στην καρδιά της Αθήνας βλέπετε εσείς κόσμο; Τα καταστήματα είμαστε χάλια μαύρα.

Ο Αλέξανδρος Ζαρκαδούλας
© Sputnik
Ο Αλέξανδρος Ζαρκαδούλας

Ο τρόμος που σπέρνουν τα κανάλια κάνει τον κόσμο να φοβάται. Φοβάται το πρόστιμο των 300 ευρώ ενώ μπορεί να κατέβει στη Βαρβάκειο και να κάνει τα ψώνια του ακόμα κι αν έρχεται από άλλη περιοχή.

Το Σάββατο και τη Δευτέρα είχε λίγο δουλίτσα. Το περασμένο Σάββατο και έπειτα τη Δευτέρα, πέσαμε στο -50% σε σχέση με τις ημέρες πριν από το lockdown. Από τη Δευτέρα το βράδυ που πλάκωσαν όλα αυτά τα ρεπορτάζ για την υποτιθεμένη μαζική έξοδο του κόσμου πέσαμε κατακόρυφα».

Υπάλληλοι και ιδιοκτήτες καταστημάτων στη Βαρβάκειο προσπαθούν να «χωνέψουν» τη «νεκρική» κίνηση, 12 Νοεμβρίου 2020
© Sputnik
Υπάλληλοι και ιδιοκτήτες καταστημάτων στη Βαρβάκειο προσπαθούν να «χωνέψουν» τη «νεκρική» κίνηση, 12 Νοεμβρίου 2020

Όπως μας λέει ο κ. Ζαρκαδούλας, το μηνιάτικο αποκλείεται να βγει, αλλά από την άλλη... «αν δεν έχεις λεφτά στην άκρη, δεν μπορείς να κάτσεις σπίτι, δεδομένου ότι δεν είμαστε μέσα στα καταστήματα που κλείνει η κυβέρνηση. Εγώ πληρώνω 1.600 ευρώ τον μήνα νοίκι και χθες έκανα είσπραξη 150 ευρώ. Σε αυτό το lockdown, η κατάσταση θα είναι... όποιος αντέξει. Αλλά κι αυτό το "άνοιξε- κλείσε" για 15 ημέρες, όπως ακούγεται ότι θα συμβεί, τι νομίζετε ότι θα μας δώσει; Άντε πληρώνεις ρεύμα, ενοίκιο, τηλέφωνο για να μπορείς να ανοίξεις. Τα υπόλοιπα; ΕΦΚΑ κ.λπ., όλοι απλήρωτα τα αφήνουν».

«Όλη την ημέρα έχω δώσει 5 κιλά κρέας»

O Βασίλης, υπάλληλος σε κρεοπωλείο μέσα στην καρδιά της αγοράς, είχε κι αυτός μόνο αρνητικά πράγματα να πει για την κατάσταση της Βαρβακείου η οποία βρίσκεται σύμφωνα με τους ανθρώπους της μεταξύ φθοράς κι αφθαρσίας.

Ο Βασίλης είναι υπάλληλος σε κρεοπωλείο στη Βαρβάκειο, 12 Νοεμβρίου 2020
© Sputnik
Ο Βασίλης είναι υπάλληλος σε κρεοπωλείο στη Βαρβάκειο, 12 Νοεμβρίου 2020

«Όλα τα μαγαζιά μπαίνουν μέσα. Τα σούπερ μάρκετ βέβαια που έχουν πολλά είδη, τα πάνε καλά. Επίσης το ότι είμαστε στο κέντρο δεν μας βοηθάει καθόλου. O κόσμος είχε συνδέσει τις αγορές σε εμάς, με βόλτα στο κέντρο. Σήμερα, από το πρωί, μόνο 10 άτομα έχουμε εξυπηρετήσει και όσοι ήρθαν είναι αυτοί που μένουν εδώ γύρω».

Άδεια τα ιχθυοπωλεία στη Βαρβάκειο, 12 Νοεμβρίου 2020
© Sputnik
Άδεια τα ιχθυοπωλεία στη Βαρβάκειο, 12 Νοεμβρίου 2020
Η οπωραγορά στη Βαρβάκειο, 12 Νοεμβρίου 2020
© Sputnik
Η οπωραγορά στη Βαρβάκειο, 12 Νοεμβρίου 2020

Έτερος υπάλληλος σε κρεοπωλείο μέσα στην αγορά μίλησε για χαριστική βολή στη Βαρβάκειο που μόλις είχε καταφέρει να ορθοποδήσει λίγο. Όπως περιέγραψε:

«Είτε είσαι ανοιχτός είτε κλειστός το ίδιο είναι. Είναι 14:30 και έχω δώσει όλη την ημέρα 5 κιλά κρέας εκεί όπου σε μια κανονική ημέρα θα είχα δώσει 50 κιλά. Οι καταναλωτές συγκεντρώνονται όλοι στα σούπερ μάρκετ, παρότι εμείς έχουμε πολύ πιο καλές τιμές. O κόσμος φοβάται και το πρόστιμο και τον κορονοϊό. Και φυσικά, πια, φοβάται να ανέβει στα λεωφορεία. Λένε ότι το lockdown θα είναι για τρεις εβδομάδες, αλλά τώρα η αγορά δεν φτιάχνει με τίποτα. Από τον περασμένο Σεπτέμβρη μέχρι και αυτό το lockdown υπήρχε μια σταδιακή αποκατάσταση της αγοράς. Τώρα θα βουλιάξουμε για τα καλά. Βάλε τη σημερινή η είσπραξη -είναι 25 ευρώ- και το δικό μου μεροκάματο των 50 ευρώ δεν βγήκε».

Απέναντι, στην οπωραγορά, ο Σάκης, υπάλληλος σε έναν πάγκο με μαναβική έδωσε μια εξίσου «μαύρη» εικόνα:

Ο Σάκης στην οπωραγορά στη Βαρβάκειο, 12 Νοεμβρίου 2020
© Sputnik
Ο Σάκης στην οπωραγορά στη Βαρβάκειο, 12 Νοεμβρίου 2020

«Κάθε 2 ώρες πιάνεις έναν πελάτη που δίνει 2 ευρώ. Δεν πιστεύουμε ότι θα μας ανοίξουν ξανά για λίγο στις γιορτές όπως ακούγεται. Θα κάτσουμε καιρό σε αυτή την κατάσταση».

Θέμα:
Lockdown (414)
Tags:
κρεοπώλης, κρεοπωλείο, επιχειρήσεις, lockdown, Βαρβάκειος Αγορά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK