22:53 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (441)
0 0 0
Βρείτε μας

«Αν δούμε ότι τα μέτρα δεν είναι αρκετά, το να κλείσουν τα σχολεία είναι υπό σκέψη» επεσήμανε ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας Δημήτρης Παρασκευής.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας Δημήτρης Παρασκευής, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να μπει «λουκέτο» και στα δημοτικά σχολεία εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται πως από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου που η χώρα μας βρίσκεται σε lockdown, δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία λειτουργούν κανονικά, ενώ γυμνάσια και λύκεια με τηλεκπαίδευση.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την πρόσβαση σε όλες τις εκπαιδευτικές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Παιδείας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση από τους παρόχους Cosmote, Vodafone, Wind και Forthnet, η χρέωση δεδομένων είναι μηδενική.

«Μια σημαντική διαφορά σε σχέση με τον Μάρτιο και τον Απρίλιο είναι πως τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά θα είναι ανοικτά. Κλειστά θα είναι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια» είχε τονίσει στις ανακοινώσεις του ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αρχική εισήγηση της επιτροπής των ειδικών ήταν να μείνουν ανοιχτά τα δημοτικά σχολεία, καθώς δεν φαίνεται να είναι εστίες μετάδοσης του ιού, όμως το μέτρο αυτό ανεμένεται να επανεξεταστεί το προσεχές διάστημα.

«Έχει γίνει αντιληπτό πως τα παιδιά μικρότερης ηλικίας είναι λιγότερο μεταδοτικά σε σχέση με εκείνης της μεγαλύτερης. Έχουμε τεκμηριωμένα στοιχεία ότι τα παιδιά συμπεριφέρονται σαν να είναι εμβολιασμένα. Μολύνονται δυσκολότερα, ειδικά οι ηλικίες κάτω των 12 ετών μεταδίδουν εξαιρετικά δύσκολα σε άλλους πληθυσμούς. Τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες διασποράς» εξήγησε ο κ. Παρασκευής.

Τέλος, μαθητές και εκπαιδευτικοί, στην πλειονότητά τους, έχουν προμηθευτεί βεβαιώσεις μετακίνησης, με τις οποίες θα μπορούν να μετακινούνται από και προς το σχολείο τους, ενώ οι γονείς, θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 με τον κωδικό αριθμό 4, χωρίς χρέωση.

Θέμα:
Lockdown (441)
Tags:
κορονοϊός, Λύκειο, Γυμνάσιο, δημοτικό σχολείο, άνοιγμα σχολείων, κλειστά σχολεία, σχολεία, σχολείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK