11:34 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1771)
0 01
Βρείτε μας

Από τι θα εξαρτηθεί το άνοιγμα το σχολείων, αλλά και το σχέδιο της κυβέρνησης με στοχευμένα τεστ σε μαθητές, αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν στο τέλος Νοεμβρίου όσα σχολεία παραμένουν κλειστά κατά το δεύτερο lockdown, άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποκαλύπτοντας από το βήμα της Βουλής πως θα γίνουν πρώτα «έξυπνα, στοχευμένα τεστ σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου», τα αποτελέσματα των οποίων θα κρίνουν την όποια απόφαση της κυβέρνησης και των ειδικών.

«Τεστ, μαζικά τεστ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός κατά την τριτολογία στη συζήτηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, προσθέτοντας: «Δεν είναι δυνατόν αυτήν τη στιγμή να μπορέσουμε να ξανανοίξουμε τα σχολεία και δεν πιστεύω ότι θα ήταν και χρήσιμο να αναλώσουμε όλα τα τεστ σε ένα μαζικό τεστ του σχολικού πληθυσμού».

Από τι θα εξαρτηθεί το άνοιγμα των σχολείων

Και συνέχισε όσον αφορά στο σχέδιο της κυβέρνησης για τα σχολεία: «Αυτό το οποίο μπορούμε να κάνουμε όμως και θα το κάνουμε, είναι να κάνουμε, τη μεθεπόμενη εβδομάδα, έξυπνα στοχευμένα τεστ σε μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, έτσι ώστε να μπορούμε να διαπιστώσουμε αν υπάρχει οποιαδήποτε κυκλοφορία του ιού σε αυτές τις ηλικίες που δεν θα μας επιτρέψει να ανοίξουμε τα σχολεία όταν προγραμματίζουμε, δηλαδή στο τέλος Νοεμβρίου».

Αφού παρείχε δε περισσότερες διευκρινίσεις, υπογραμμίζοντας πως «αυτό είναι κάτι το οποίο θα δρομολογηθεί, έχουμε τα αλγοριθμικά μοντέλα για να μπορούμε να τρέχουμε έξυπνα τέτοια δειγματοληπτικά τεστ», υποστήριξε ότι «θα μας δώσει μια πολύ χρήσιμη πληροφόρηση για το αν έχουμε ή δεν έχουμε τη δυνατότητα να ανοίξουμε τα σχολεία όπως προσβλέπουμε και όπως ελπίζουμε στο τέλος του μήνα ή αν θα πρέπει να παρατείνουμε για κάποιες εβδομάδες ακόμα την τηλεκπαίδευση».

Καταλήγοντας σχετικά με το θέμα, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Αλλά πρέπει να πάρουμε αυτήν την απόφαση με βάση συγκεκριμένα επιστημονικά δεδομένα. Ήμασταν εξάλλου η πρώτη χώρα που απέκτησε πρόσβαση σε αξιόπιστα rapid test τα οποία έχουν αξιοποιηθεί ειδικά σε δομές που πρέπει να παίρνουμε γρήγορα αποτελέσματα».

 

 

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1771)
Tags:
τεστ, Λύκειο, Γυμνάσιο, σχολεία, lockdown, καραντίνα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK