16:09 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1803)
0 01
Βρείτε μας

Η απαγόρευση ισχύει μέχρι το τέλος του μήνα, στο πλαίσιο των ενεργειών για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Να απαγορεύσει τις επισκέψεις για προσκύνημα μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο πρόληψης για την εξάπλωση του κορονοϊού, αποφάσισε η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.

Μετά τη συνεδρίασή της τη Δευτέρα, η Ιερά Κοινότητα απέστειλε προς όλες τις μονές οδηγία, βάσει της οποίας δεν θα επιτρέπονται οι επισκέψεις λαϊκών προσκυνητών.

Εξαιρείται μόνο ελάχιστος αριθμός εργαζομένων και συνεργατών των μονών, μόνο με την επίδειξη της πρόσκλησης από τη μονή και μόνο για τη μονή που έχει εκδοθεί.

Παράλληλα, απαγορεύεται η μετακίνησή τους πέραν της μονής για την οποία ισχύει η πρόσκληση, ενώ η έξοδος μοναχών από το Άγιον Όρος θα γίνεται με την επίδειξη της άδειας εξόδου που εκδίδεται από κάθε μονή.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως σύμφωνα με άλλη απόφαση, ορίζεται και στο Πρωτάτο και στους ναούς σε όλο το Άγιο Όρος, η τέλεση αγρυπνίας από το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι και το πρωί του Σαββάτου, με παρακλήσεις και προσευχές για την απαλλαγή από την πανδημία του κορονοϊού, καθώς και η -με την τήρηση, σε κάθε μοναστήρι ,των προβλεπόμενων υγειονομικών οδηγιών αποφυγής εξάπλωσης του κορονοϊού- πραγματοποίηση λιτανειών των ιερών λειψάνων και εικόνων.

 

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1803)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK