11:49 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (414)
0 01
Βρείτε μας

Στο «κόκκινο» παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη που μόνο χθες, μεταξύ 3.316 κρουσμάτων πανελλαδικά, άγγιξαν τα 828.

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη μίλησε στο ΣΚΑΪ ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο ίδιος εκτίμησε πως χρειάζεται αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της εξάπλωσης, λέγοντας πως «στη Θεσσαλονίκη πρέπει να πάμε σε μέτρα Μαρτίου χθες».

«Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο δυσκολότερο σημείο... Mετά τη 13η μέρα περιοριστικών μέτρων δεν έχουμε δει ούτε σταθεροποίηση πόσo μάλλον αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων» τόνισε.

Όπως σημείωσε, το lockdown πρέπει να επεκταθεί στα μέτρα του Μαρτίου, τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη. «Χθες έπρεπε να γίνει αυτό» υπογράμμισε, προσθέτοντας πως «οι αριθμοί θα χειροτερέψουν πρόσκαιρα». 

Από την πλευρά της η νοσηλεύτρια του ΑΧΕΠΑ Ελένη Μπακιρλή τόνισε:

«Είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα όλοι μας είμαστε φοβισμένοι δέχεται παρά πολύ μεγάλη πίεση το ΕΣΥ, οι περισσότεροι υγειονομικοί είναι μεγαλύτερης ηλικίας ανήκουν και οι ίδιοι σε ευπαθείς ομάδες, ενώ προστίθενται συνάδελφοι σε καραντίνα και συνάδελφοι που πρέπει να πάρουν άδεια ειδικού σκοπού». 

Υπενθυμίζεται πως η Θεσσαλονίκη διατηρεί τη θλιβερή πρωτιά των νέων κρουσμάτων, με 828 μολύνσεις κορονοϊού μόνο χθες, Πέμπτη.

Θέμα:
Lockdown (414)
Tags:
COVID-19, lockdown, κορονοϊός, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK