03:22 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1830)
0 01
Βρείτε μας

Αυτό που βλέπουμε είναι η κορυφή του παγόβουνου, τα κρούσματα κορονοϊού είναι πολλά περισσότερα ισχυρίστηκε η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού εκτιμώντας ότι χρειάζονται πιο αποδοτικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς.

Για τη δυσμενή επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μας σχετικά με τον κορονοϊό μίλησε στον ΑΝΤ1 η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, τονίζοντας ότι αυτό που βλέπουμε είναι η κορυφή του παγόβουνου καθώς «τα κρούσματα είναι πολλά περισσότερα».

Παράλληλα, σημείωσε ότι το πραγματικό lockdown περιλαμβάνει μόνο την εξυπηρέτηση των αναγκαίων μετακινήσεων, δηλαδή φαρμακείο και σούπερ μάρκετ. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι «χρειάζονται πιο αποδοτικά μέτρα» τα οποία να είναι και εύκολα στην εφαρμογή τους.

«Δεν αρκεί να παίρνεις μέτρα, πρέπει να τα κάνεις εύκολα στην εφαρμογή τους, εκεί υστερούμε. Πρέπει να τονίσεις τα θέματα επικοινωνίας. Στη δημόσια υγεία πρέπει να πετύχεις αλλαγή συμπεριφοράς» είπε η κα Λινού.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο κλεισίματος των δημοτικών σχολείων, η καθηγήτρια ανέφερε ότι δεν ξέρει αν είναι το επόμενο βήμα στη λίστα των μέτρων που θα πάρει η κυβέρνηση.

Καταληκτικά, σχολίασε τη χθεσινή πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να αναλάβει η ίδια το Υπουργείο Υγείας.

«Αν θα γίνει κάποιος υπουργός, η απάντηση σε μια υποθετική ερώτηση δεν έχει κανένα νόημα. Καίγομαι για το τι θα γίνει με τον κορονοϊό και πώς θα εφαρμόσουμε τα μέτρα. Ο κ. Κικίλιας πρέπει να υπήρξε μαθητής μου και προφανώς παρακολούθησε τα μαθήματά μου» ισχυρίστηκε η κα Λινού.

 

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1830)
Tags:
πανδημία, Αθηνά Λινού, κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK