13:43 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (361)
0 01
Βρείτε μας

Ως δεδομένη θεωρεί την πανελλαδική παράταση του lockdown και μετά τις 30 Νοεμβρίου ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής, σημειώνοντας ότι κατά το πρώτο επιδημιολογικό κύμα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες χρειάστηκαν δύο μήνες για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα.

Το μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων καθηγητής Μικροβιολογίας, Αθανάσιος Τσακρής μίλησε στον ΣΚΑΪ για τη δυσμενή επιδημιολογική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Σημείωσε ότι η παράταση του ολικού lockdown «είναι δεδομένη» εκτιμώντας ότι τις επόμενες θα αποφασιστεί γενικευμένο απαγορευτικό τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στο σύνολο της Βόρειας Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόταξε το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών που χρειάστηκαν δύο μήνες για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού.

Παράλληλα, ο κ. Τσάκρης σημείωσε ότι η εκθετική πορεία αύξησης των κρουσμάτων συνεχίζεται με μονάχα μια μικρή επιβράδυνση. Έτσι, εκτίμησε ότι θα χρειαστεί αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να φανούν απτά αποτελέσματα με πιο δραστικά μέτρα.

«Πολλοί από τους ειδικούς συστήνουν ακόμα πιο δραστικά μέτρα, ανάλογα με του Μαρτίου νομίζω ότι θα κινηθούμε εκεί τελικά, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί το ΕΣΥ. Αυτό νομίζω θα γίνει σχετικά άμεσα» σημείωσε ο κ. Τσακρής. 

Καταληκτικά, υπογράμμισε ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν εισηγήσεις τις επόμενες μέρες για παράταση του lockdown καθώς «προτεραιότητα είναι να αντέξουν οι ΜΕΘ».

Θέμα:
Lockdown (361)
Tags:
μάσκα, μέτρα προστασίας, παράταση, κρούσματα, κρούσμα, κορονοϊός, COVID-19, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK