04:35 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (481)
0 13
Βρείτε μας

Σε διευκρινίσεις όσον αφορά το ντελίβερι σε σούπερ μάρκετ και μίνι μάρκετ μετά και την έναρξη ισχύος των νέων μέτρων, προχώρησε το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Σε νέες ανακοινώσεις που αφορούν στη διανομή προϊόντων από μίνι μάρκετ και σούπερ μάρκετ προχώρησε σήμερα το Υπουργείο Ανάπτυξης καθώς η χώρα εισέρχεται σε μια ακόμη πιο αυστηρή μορφή lockdown από απόψε το βράδυ.

Συγκεκριμένα, από σήμερα, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 και καθ’ όλο το διάστημα ισχύος των περιοριστικών μέτρων:

 • Τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. super market, minimarket, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), τα φαρμακεία και τα συνεργεία αυτοκινήτων θα λειτουργούν έως τις 20:30.
 • Για τις υπεραγορές τροφίμων (supermarket) και τα mini market διευκρινίζεται ότι μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες delivery και μετά τις 20.30 και έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.
 • Τα περίπτερα μπορούν να λειτουργούν καθ’ όλο το 24ωρο.
 • Σημειώνεται ότι την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 αναστέλλεται η λειτουργία κάθε εμπορικού καταστήματος που λειτουργεί σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 16 του ν. 4177/2013 (Α’ 173).

Κλειστά την Κυριακή τα σούπερ μάρκετ

Την Κυριακή, ωστόσο, που επρόκειτο να μείνουν ανοιχτά για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών, αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση η ροή καταναλωτών είναι αυτή τη στιγμή φυσιολογική και, άρα, δεν υπάρχει λόγος να ανοίξουν.

Τι αλλάζει στις μετακινήσεις

Από σήμερα τίθεται σε όλη την επικράτεια από τις 21:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί περιορισμός των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες, δηλαδή, αυστηρά και μόνο:

 • για λόγους εργασίας,
 • λόγους υγείας,
 • συνοδείας των κατοικίδιων ζώων σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Ποια SMS μπορούμε να στέλνουμε στο 13033 τις ώρες απαγόρευσης

Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξακολουθεί να ισχύει η αποστολή SMS προς το 13033 σε περίπτωση μετακίνησης για:

 • Λόγους υγείας (sms στο 13033 με κωδικό 1: Mετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).
 • Συνοδείας κατοικίδιου ζώου (sms στο 13033 με κωδικό 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία πλέον άτομα, τηρώντας στην τελευταία περίπτωση την απόσταση 1,5 μέτρου).
 • Βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

Τα απαραίτητα έγγραφα για τις νυχτερινές μετακινήσεις

Όσον αφορά την μετάβαση στο χώρο εργασίας, οι εργαζόμενοι είναι απαραίτητο να έχουν το έγγραφο μετακίνησης του εργοδότη, δηλαδή τη βεβαίωση τύπου Α.

Για βεβαίωση κίνησης (Τύπου Α) προς και από την εργασία απαιτείται συμπληρωμένο το κάτωθι έντυπο:

Εκτός από λόγους εργασίας (βεβαίωση τύπου Α), για περιπτώσεις που σχετίζονται με μεμονωμένες μετακινήσεις (τύπου Β), που αφορούν δηλαδή σε λόγους  υγείας ή σωματικής άσκησης ή βόλτας κατοικίδιου, υπάρχουν τρεις επιλογές:

 1. SMS,
 2. εκτυπωμένο συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης,
 3. χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

Αξίζει να σημειωθεί, η χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες: Όνομα/Επίθετο, Διεύθυνση Κατοικίας, λόγο μετακίνησης, διεύθυνση προορισμού, Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή.

Θέμα:
Lockdown (481)
Tags:
εμπόριο, ωράριο καταστημάτων, καταστήματα, μίνι μάρκετ, ντελίβερι, Σούπερ μάρκετ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK