00:57 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1742)
0 01
Βρείτε μας

Θα χρειαστούν οκτώ εβδομάδες με καραντίνα για να πέσει η χώρα κάτω από τα 500 κρούσματα εκτίμησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης σημειώνοντας ότι στην καλύτερη περίπτωση θα καταγράφουμε 800 ημερήσιες μολύνσεις στο τέλος του μήνα.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στον «Θέμα 104,6» εκτίμησε ότι για να φτάσουμε τον στόχο που έθεσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για 500 ημερήσια κρούσματα κορονοϊού θα χρειαστούν οκτώ βδομάδες με καραντίνα.

Ωστόσο, τόνισε ότι βλέπει κάμψη της επιδημικής καμπύλης μετά τις 17 Νοεμβρίου, τονίζοντας παράλληλα ότι ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων της Πέμπτης ήταν αποτέλεσμα και του ρεκόρ των τεστ που διενεργήθηκαν.

Παράλληλα, ο κ. Σαρηγιάννης πρόταξε την αναγκαιότητα εναλλασσόμενων lockdown, δηλαδή το λεγόμενο σύστημα «ακορντεόν», για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο μέτρο αποτελεί μια ασφαλή λύση τόσο για τον υγειονομικό κίνδυνο όσο και από οικονομικής άποψης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή είναι σημαντικό να περιορίζεται ο ιός για περίπου 21 μέρες όπως δείχνουν τα επιστημονικά δεδομένα. Σημείωσε πάντως ότι κάτι τέτοιο πρέπει να συζητηθεί και με τους φορείς της αγοράς.

Καταληκτικά, ο κ. Σαρηγιάννης υποστήριξε ότι η κατάσταση με τον κορονοϊό η οποία έχει ξεφύγει δεν έχει να κάνει μονάχα με τους νέους αλλά από μια γενική χαλάρωση όσον αφορά την εφαρμογή των μέτρων προστασίας.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1742)
Tags:
ΕΟΔΥ, lockdown, κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK