22:56 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (442)
0 01
Βρείτε μας

Αλλαγές στις ώρες που μπορούν να μετακινούνται οι πολίτες αλλά και στη λειτουργία των καταστημάτων φέρνουν τα νέα μέτρα που μπαίνουν σε εφαρμογή από σήμερα, Παρασκευή.

Σε εφαρμογή τίθεται από απόψε το νέας μορφής lockdown που ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες, λόγω των διαρκώς αυξανόμενων κρουσμάτων κορονοϊού.

Τα νέα μέτρα χωρίζονται σε δύο σκέλη που αφορούν σε περιορισμούς στις μετακινήσεις αλλά και στον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων και των υπηρεσιών delivery και take away. 

Τι αλλάζει στις μετακινήσεις

Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις γίνονται αυστηρότεροι σε όλη τη χώρα, αφού από τις 9:00 το βράδυ μέχρι τις 5:00 τα ξημερώματα θα επιτρέπονται μόνο πολύ απαραίτητες μετακινήσεις, οι οποίες είναι:

  • για λόγους εργασίας,
  • λόγους υγείας,
  • συνοδείας των κατοικίδιων ζώων σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Οι κωδικοί που αφορούν τις παραπάνω κατηγορίες και θα πρέπει να στέλνονται στον αριθμό 13033 είναι το 1 που αφορά σε μετάβαση προς φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία και το 6 για σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Τι ισχύει για delivery και take away

Tο take away συνεχίζεται μετά τις 21:00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές.

Παράλληλα, ούτε στα delivery υπάρχει περιορισμός, δηλαδή τα εν λόγω μαγαζιά μπορούν να λειτουργούν κανονικά, ανάλογα με το ωράριό τους.

Επίσης, για τις υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ) και τα μίνι μάρκετ διευκρινίζεται ότι μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες delivery και μετά τις 20:30 και έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

Θέμα:
Lockdown (442)
Tags:
Σούπερ μάρκετ, ντελιβεράς, ντελίβερι, take away, lockdown, μετακινήσεις, απαγόρευση κυκλοφορίας, απαγόρευση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK