21:31 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (373)
0 0 0
Βρείτε μας

Το Υπουργείο Ανάπτυξης προχώρησε σε διευκρινίσεις όσον αφορά, μεταξύ άλλων, το ωράριο λειτουργίας των μίνι μάρκετ καθώς και τη διανομή προϊόντων.

Σε νέες ανακοινώσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, στη διανομή προϊόντων από μίνι μάρκετ προέβη σήμερα το Υπουργείο Ανάπτυξης καθώς η χώρα εισέρχεται σε μια ακόμη πιο αυστηρή μορφή lockdown από απόψε το βράδυ.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τα μίνι μάρκετ, από σήμερα, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 και καθ’ όλο το διάστημα ισχύος των περιοριστικών μέτρων προβλέπεται να είναι ανοιχτά έως τις 20:30. Μετά από αυτή την ώρα, θα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες διανομής προϊόντων (delivery) ως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

Οι διευκρινίσεις του υπουργείου Ανάπτυξης 

Aπό σήμερα, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων ισχύουν τα εξής:

  • Τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), τα φαρμακεία και τα συνεργεία αυτοκινήτων θα λειτουργούν έως τις 20:30.
  • Για τις υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ) διευκρινίζεται ότι μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες delivery και μετά τις 20:30 και έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, όπως ισχυεί και για τα μίνι μάρκετ.
  • Τα περίπτερα μπορούν να λειτουργούν καθ’ όλο το 24ωρο.
  • Σημειώνεται ότι την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 αναστέλλεται η λειτουργία κάθε εμπορικού καταστήματος που λειτουργεί σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 16 του ν. 4177/2013 (Α’ 173).

Νέο ωράριο στα φαρμακεία

Τα φαρμακεία ήταν μεταξύ των επιχειρήσεων που παραμένουν ανοιχτά εν μέσω πανδημίας κορονοϊού. Σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις του υπουργείου εν όψει της αυστηρότερης φάσης lockdown τα φαρμακεία θα λειτουργούν έως τις 20:30.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, τα μέτρα που ισχύουν στα φαρμακεία είναι τα ίδια με εκείνα στα καταστήματα τροφίμων:

  • Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.
  • Απόσταση ενάμισι μέτρου μεταξύ των ατόμων.
  • Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται.
  • Ωράριο λειτουργίας έως τις 20:30.

Κλειστά την Κυριακή τα σούπερ μάρκετ

Την Κυριακή, ωστόσο, που επρόκειτο να μείνουν ανοιχτά για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών, αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση η ροή καταναλωτών είναι αυτή τη στιγμή φυσιολογική και, άρα, δεν υπάρχει λόγος να ανοίξουν.

Θέμα:
Lockdown (373)
Tags:
ωράριο, κρούσματα, κρούσμα, lockdown, κορονοϊός, μίνι μάρκετ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK