02:12 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Χωμάτινος όγκος από την πλαγιά της διώρυγας της Κορίνθου κατέπεσε σήμερα το πρωί. Την ίδια στιγμή ένα φορτηγό πλοίο προσάραξε σε αβαθή νερά κατά τη διάρκεια διέλευσης της διώρυγας με κατεύθυνση από τον Σαρωνικό προς τον Κορινθιακό κόλπο.

Όγκος χώματος έπεσε στη διώρυγα της Κορίνθου το πρωί της Παρασκευής. Όπως αναφέρει η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τη διώρυγα, η κατάπτωση σημειώθηκε «λόγω μη προβλεπόμενων γεωλογικών συνθηκών» ενώ βεβαιώνει ότι οι εργασίες αποκατάστασης του βάθους «ξεκίνησαν άμεσα και θα εκτελούνται επί 24ώρου βάσεως έως ότου απομακρυνθούν περί τα 700 κυβικά υλικού».

Σε κάθε περίπτωση, οι εργασίες αποκατάστασης εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν αύριο, Σάββατο 14 Νοεμβρίου, κατά τις απογευματινές ώρες όπου θα ξεκινήσει και πάλι κανονικά η λειτουργεία της διώρυγας, σύμφωνα με την εταιρεία.

Παράλληλα, όπως αναδεικνύει βίντεο της ιστοσελίδας korinthostv.gr ένα φορτηγό πλοίο προσάραξε σήμερα το πρωί σε αβαθή νερά λόγω της κατάπτωσης των χωμάτινων όγκων. Το πλοίο είχε κατεύθυνση από τον Σαρωνικό προς τον Κορινθιακό κόλπο.

Το συμβάν έλαβε χώρα στη μεταλλική γέφυρας του βιολογικού καθαρισμού στα 900 μέτρα περίπου από τη είσοδο της Ποσειδωνίας ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες γίνονται προσπάθειες να αποκολληθεί.

Tags:
πλοίο, διώρυγα, Κόρινθος, Ισθμός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK