20:09 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία για τις 26 Νοεμβρίου.

Γενική 24ωρη πανελλαδική απεργία για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ, όπου μεταξύ των αιτημάτων προτάσσεται η ανάγκη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.

Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ ζητά «επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και πρόνοιας» με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών. Στο πλαίσιο αυτό, προτρέπει επίσης σε μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών καθώς και μονιμοποίηση των  συμβασιούχων.

Επιπλέον, σημειώνεται η ανάγκη αποσυμφόρησης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού και επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων «που βρίσκονται σε απραξία».

Επαναλαμβάνει επίσης το αίτημά της για αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και ζητείται η απόσυρση του νομοσχεδίου που «μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία». Τέλος, σημειώνεται η αποχή από κάθε «ηλεκτρονική ψευδοψηφοφορία» σε όλο το Δημόσιο για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Tags:
μέτρα προστασίας, COVID-19, κορονοϊός, ανακοίνωση, 24ωρη απεργία, απεργία, ΑΔΕΔΥ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK