03:01 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (454)
0 04
Βρείτε μας

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε προαναγγείλει ότι αν χρειαστεί, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο κλείσιμο και των σχολείων που λειτουργούν.

«Κλειδώνει» όπως όλα δείχνουν το κλείσιμο των Δημοτικών σχολείων από Δευτέρα, ενώ το ίδιο θα ισχύσει για τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς. Σε αυτή την κατεύθυνση, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, θα συμμετάσχει, όπως έγινε γνωστό, στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊούς το απόγευμα της Παρασκευής.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η απόφαση φαίνεται να προκρίνεται όχι για τον φόβο ότι τα σχολεία αυτά θα αποτελέσουν εστίες μετάδοσης, αλλά για να περιοριστούν ακόμα περισσότερο οι μετακινήσεις. 

Σημειώνεται ότι το σενάριο άρχισε να κυκλοφορεί καθώς η αυξητική τάση των νέων κρουσμάτων δεν ανακόπτεται, ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, εξέφρασε την εκτίμηση ότι πρέπει να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία κάτι που μπορεί να μην αποτελεί δική του εισήγηση, ωστόσο, αναφέρθηκε στα ανησυχητικά στοιχεία που τον οδηγούν σε αυτή την πεποίθηση.

«Από τη στιγμή που βλέπουμε ότι υπάρχει πρόβλημα πρέπει να είμαστε πιο αυστηροί, πρέπει να επέμβουμε» είπε και επανέλαβε: «Ήρθε η ώρα να είμαστε πολύ αυστηροί».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προανήγγειλε, ουσιαστικά, ότι αν χρειαστεί, η κυβέρνηση θα αποφασίσει το κλείσιμο και των Δημοτικών σχολείων.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί περιλαμβάνουν: 

  • Καθολικό lockdown τύπου Μαρτίου, με κλείσιμο δημοτικών σχολείων, «λουκέτο» στις δημόσιες υπηρεσίες, κλειστά σύνορα και ευρύτερος περιορισμός των μετακινήσεων, δηλαδή οι έξι κωδικοί των SMS στο 13033 να γίνουν τρεις.
  • Νέα περιοριστικά μέτρα, μόνο για Θεσσαλονίκη, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της COVID-19, καθώς οι ειδικοί είναι ανήσυχοι από το γεγονός ότι ενώ η συμπρωτεύουσα βρίσκεται σε καραντίνα εδώ και 12 ημέρες, δεν παρατηρείται μείωση των κρουσμάτων.
Θέμα:
Lockdown (454)
Tags:
κορονοϊός, COVID-19, lockdown, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK