22:14 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (408)
0 14
Βρείτε μας

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις «κανείς δεν έχει περισσότερα δικαιώματα από κάθε πολίτη που δεν έκανε Πάσχα ή 25η Μαρτίου».

Δεν θα γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τονίζοντας ότι «ζούμε την πιο δύσκολη δοκιμασία μετά τον πόλεμο». 

Διεμήνυσε ότι απαγορεύεται φέτος η πορεία και «η Αστυνομία θα εφαρμόσει τον νόμο απαρέγκλιτα παντού», ενώ έκανε έκκληση σε όλους: κόμματα, συλλογικότητες, πολίτες.

​Αναλυτικά στη δήλωσή του ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρει ότι η πορεία δεν θα γίνει όπως δεν έγινε παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου και για την 25η Μαρτίου. «Όπως δεν έγινε περιφορά Επιταφίου, δεν έγινε Ανάσταση, δεν γιορτάστηκε Πάσχα. Σε όλες αυτές τις εθνικές ή καθολικές στιγμές γιορτής κάναμε πίσω». 

«Έτσι και τώρα, με την ίδια ευλάβεια, με την ίδια πειθαρχία, με την ίδια ευθύνη. Είναι μέτρο προστασίας στην πιο δραματική στιγμή της πανδημίας. Είναι πράξη δικαιοσύνης, ίσης μεταχείρισης και συνέπειας στη στάση έναντι των άλλων εορτών» προσθέτει.

Διαμήνυσε ότι δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις καθώς «κανείς δεν έχει περισσότερα δικαιώματα από κάθε πολίτη που δεν έκανε Πάσχα ή 25η Μαρτίου».

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις, όταν τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται και πρόσθεσε: «Δεν απειλούνται δικαιώματα, δεν υπάρχουν σχέδια κατά της ελεύθερης έκφρασης και της Δημοκρατίας. Ζητάμε αλληλεγγύη, ευθύνη, νοιάξιμο για τον συνάνθρωπο, προστασία για τον διπλανό».

«Να ζήσουμε φέτος για να γιορτάσουμε του χρόνου» αναφέρει κλείνοντας.

Θέμα:
Lockdown (408)
Tags:
πορεία, επέτειος του Πολυτεχνείου, Πολυτεχνείο, lockdown, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK