02:28 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 114
Βρείτε μας

Στον χώρο του Πολυτεχνείου μπήκαν δυνάμεις των ΜΑΤ, το μεσημέρι της Παρασκευής. Στον χώρο του ιδρύματος έχουν συγκεντρωθεί από χτες, δεκάδες άτομα με στόχο, όπως αναφέρουν, να κρατήσουν ανοιχτό το Πολυτεχνείο για τις εκδηλώσεις μνήμης με αφορμή την επέτειο της 17 Νοεμβρίου.

Δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στον χώρο του Πολυτεχνείου, όπου από την Πέμπτη είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες άτομα.

Λόγω της αστυνομικής επιχείρησης που ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής, κλειστή είναι η οδός Πατησίων. Οι αρμόδιες Αρχές είχαν κλείσει νωρίτερα και την οδό Στουρνάρη. Οι αστυνομικοί ζήτησαν, επίσης, από τους δημοσιογράφους να απομακρυνθούν από το σημείο.

Οι αστυνομικοί καθήλωσαν τους συγκεντρωμένους στο έδαφος και προχώρησαν στην προσαγωγή τους, οδηγώντας τους σε κλούβα που βρίσκονταν στο σημείο.

Επιχείρηση της αστυνομίας για εκκένωση του Πολυτεχνείου, 13 Νοεμβρίου 2020
© Sputnik
Επιχείρηση της αστυνομίας για εκκένωση του Πολυτεχνείου, 13 Νοεμβρίου 2020

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή του Πολυτεχνείου είχαν συγκεντρωθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ νωρίτερα, οι Αρχές είχαν προχωρήσει σε προσαγωγές ατόμων που επιχείρησαν να δώσουν τρόφιμα στους συγκεντρωμένους.

Προσαγωγές στο Πολυτεχνείο, 13 Νοεμβρίου 2020
© Sputnik
Προσαγωγές στο Πολυτεχνείο, 13 Νοεμβρίου 2020

Όπως είχε μεταδώσει νωρίτερα η ΕΡΤ, στον προαύλιο χώρο βρίσκονται περίπου 40 άτομα τα οποία με ανάρτηση τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου είχαν ενημερώσει ότι προέβησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια με στόχο να κρατήσουν ανοιχτό το Πολυτεχνείο, όπου θα πραγματοποιηθούν οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης.

Έφοδος των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο, 13 Νοεμβρίου 2020
© Sputnik
Έφοδος των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο, 13 Νοεμβρίου 2020

Αστυνομική επιχείρηση και στην Πολυτεχνειούπολη

Λίγη ώρα αργότερα, το απόγευμα της Παρασκευής, επιχείρηση πραγματοποίησε η αστυνομία και στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου.

Όπως μετέδωσε το Open, η Αστυνομία έκανε έφοδο το απόγευμα της Παρασκευής στην Πρυτανεία, στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου και προχώρησε σε 24 συλλήψεις.

Χρυσοχοΐδης: Δεν θα γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει φέτος η καθιερωμένη πορεία για το Πολυτεχνείο λόγω της κατάστασης με την πανδημία.

«Ζούμε την πιο δύσκολη δοκιμασία μετά τον πόλεμο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπενθύμισε ότι φέτος δεν έγινε παρέλαση για την28η Οκτωβρίου ούτε για την 25η Μαρτίου.

«Όπως δεν έγινε περιφορά Επιταφίου, δεν έγινε Ανάσταση, δεν γιορτάσθηκε Πάσχα. Σε όλες αυτές τις εθνικές ή καθολικές στιγμές γιορτής κάναμε πίσω» επισήμανε.
Tags:
αστυνομία, αστυνομική επιχείρηση, επιχείρηση, Πολυτεχνείο, ΜΑΤ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK