19:23 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (373)
0 01
Βρείτε μας

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει αποφασίσει το κλείσιμο των Δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών, όπως προκύπτει και από εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Κλείνουν τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί, στο πλαίσιο περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού και για τον μεγαλύτερο περιορισμό στις μετακινήσεις.

Η απόφαση έχει ληφθεί καθώς όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών:

«Δεδομένης της εξέλιξης της πανδημίας και συνεπεία αυτής της πλήρους αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων στο πλαίσιο αντιμετώπισης και περιορισμού της διασποράς του COVID-19, για όσο διάστημα διαρκεί αυτή, υπενθυμίζεται ότι είναι σε ισχύ οι διατάξεις του άρθρου 5 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν.4682/2020, όπως εν συνεχεία τροποποιήθηκε και ισχύει, και στις οποίες προβλέπεται, υπό τις οριζόμενες προϋποθέσεις, η χορήγηση στους γονείς υπαλλήλους άδειας ειδικού σκοπού ή της διευκόλυνσης του μειωμένου ωραρίου που προβλέπεται στην παρ. 4 του ίδιου άρθρου».

Επίσης, «στις περιπτώσεις αυτές και υπό τις συνθήκες της πανδημίας, οι οποίες καθιστούν σχεδόν αδύνατη πλέον τη χορήγηση αδειών λόγω εξάντλησης αυτών, οι Υπηρεσίες θα προβαίνουν, εφόσον το επιθυμεί ο υπάλληλος γονέας, στην κατά προτεραιότητα παροχή εξ αποστάσεως εργασίας, όπου αυτό είναι εφικτό βάσει των καθηκόντων που ασκεί ο/η υπάλληλος ή στην εκ περιτροπής παροχή εργασίας».

Όλη η εγκύκλιος ΕΔΩ.

Σημειώνεται ότι στις 18:00, στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού, θα συμμετάσχει και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Θέμα:
Lockdown (373)
Tags:
άδεια ειδικού σκοπού, lockdown, δημοτικό σχολείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK