04:31 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (481)
0 13
Βρείτε μας

Την ανάγκη να περιοριστούν οι μετακινήσεις στο απολύτως απαραίτητο υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού και ενόψει των νέων περιορισμών από τις 21:00 το βράδυ της Παρασκευής.

Δύσκολες και κρίσιμες χαρακτήρισε τις επόμενες ημέρες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και προανήγγειλε αυστηρότερους ελέγχους για την τήρηση της τηλεργασίας, ενώ ζήτησε τον περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες.

Όπως είπε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση, «κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ίσως διανύουμε την πιο δύσκολη φάση» και πλέον το «απόλυτο στοίχημα» όπως το χαρακτήρισε είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων.

Υπενθύμισε ότι από τις 21:00 ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας με μόνες εξαιρέσεις λόγους εργασίας, υγείας και βόλτα του κατοικίδιου, με τους κωδικούς 1 και 6 για την αποστολή SMS αλλά και τη βεβαίωση εργοδότη εφόσον πρόκειται για σχετική με τη δουλειά μετακίνηση.

Στο πλαίσιο του περιορισμού των μετακινήσεων ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε την ανάγκη να εφαρμοστεί η τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό, επαναλαμβάνοντας ότι θα πρέπει να υφίσταται έκθεση «που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με απολύτως απαραίτητο προσωπικό». Επίσης, όπως είπε οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί.

Πρόσθεσε ότι «πιστή τήρηση μέτρων σημαίνει λίγη υπομονή ακόμα».

Θέμα:
Lockdown (481)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, lockdown, μετακινήσεις, τηλεργασία, Νίκος Χαρδαλιάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK