07:26 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (485)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ζητά από την κυβέρνηση να επιτραπεί να λειτουργήσουν κανονικά οι ιεροί ναοί το δεκαήμερο των Χριστουγέννων.

Να λειτουργήσουν οι εκκλησίες το δεκαήμερο των Χριστουγέννων, ζητά με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Υπενθυμίζεται ότι οι ιεροί ναοί παραμένουν κλειστοί λόγω του lockdown που έχει επιβληθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Την αποστολή της επιστολής με το συγκεκριμένο αίτημα, αποκάλυψε το μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, σε ειδική διαδικτυακή εκπομπή της μητροπόλεώς του στο Facebook, την οποία και παρακολούθησαν με ενεργή συμμετοχή δεκάδες χιλιάδες πιστοί, στην πλειονότητά τους νέοι.

Όπως τόνισε, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος παρακάλεσε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να επιτρέψουν να παραμείνουν ανοικτοί οι ναοί με την απαρέγκλιτη και πιστή τήρηση όλων των προδιαγραφών, των εντολών και των υποδείξεων των αρμόδιων υγειονομικών αρχών της Πολιτείας και, φυσικά, πάντα με βάση την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων μέσα σε αυτόν και τον επόμενο μήνα.

«Η Εκκλησία δεν μάχεται την επιστήμη, ούτε ποτέ την είδε σαν αντίπαλο, όπως ορισμένοι υποστηρίζουν, για την εξυπηρέτηση αλλότριων σκοπιμοτήτων» υπογράμμισε.

Για την πολυφωνία που υπάρχει στους κόλπους της Εκκλησίας, σχολίασε πως «θα πρέπει να ακούμε την επίσημη Εκκλησία και όχι κάθε μεμονωμένη φωνή που δεν την εκφράζει».

Ενώ συνέστησε να ακολουθούνται από τους πιστούς όλες οι υποδείξεις των αρμόδιων υγειονομικών αρχών, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, «οι χώροι των ναών είναι φθαρτοί, όπως άλλωστε και το ανθρώπινο σώμα, και είναι απαραίτητο να προστατεύουμε εαυτούς και αλλήλους».

«Υπάρχει πλήρης ταύτιση με τις επιστημονικές προτάσεις και εμπιστοσύνη στην επιστήμη» σημείωσε.

Για το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, σχολίασε πως αυτό «συνιστά θέμα της προσωπικής πίστης του καθενός» και ότι «δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα, καθώς ουδείς "εξαναγκάζεται" να συμμετάσχει σε Αυτήν».

«Η Θεία Ευχαριστία δεν μεταδίδει ιούς, αλλά την αιώνια ζωή. Οι ιοί μεταδίδονται και διασπείρονται εύκολα σε μια μαζική συνάθροιση, σε συνθήκες συνωστισμού. Γι' αυτό και δεχόμαστε όλους τους σχετικούς περιορισμούς για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ζωής των ανθρώπων, του υπέρτερου δηλαδή συμφέροντος, καθώς χωρίς τον άνθρωπο δεν υπάρχει Εκκλησία» επισήμανε.

Όπως είπε, πρόθεση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου δεν είναι να πάει κόντρα στην Πολιτεία.

«Για όλα, άλλωστε, τα κρίσιμα ζητήματα, που αφορούν στο έθνος μας, η Εκκλησία συμπορεύεται με την Πολιτεία», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Βλέπουμε, ωστόσο, την ψυχική κατάσταση των ανθρώπων να τίθεται σε διακινδύνευση λόγω του φόβου και λόγω των συνθηκών του "εγκλεισμού" και γι’ αυτόν τον λόγο ζητήσαμε από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να είναι ανοικτοί οι ναοί την περίοδο των Χριστουγέννων» υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά στο εμβόλιο, το χαρακτήρισε «δώρο του Θεού», σημειώνοντας «δεν πρέπει σε αυτό το ζήτημα να υπεισέλθουν οι γνωστές και επικίνδυνες συνωμοσιολογίες». «Ας είμαστε υπομονετικοί και ας έχουμε εμπιστοσύνη στην αρμονική σχέση Εκκλησίας - Επιστήμης. Αν είναι κάτι πονηρό, θα φανεί, δεν κρύβεται. Το ψέμα έχει άλλωστε κοντά ποδάρια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κανένας πιστός ως πρόσωπο δεν είναι πάνω από την Εκκλησία. Η υπακοή μας στην Εκκλησία είναι απαραίτητο στοιχείο για τη σωτηρία μας» σχολίασε και επισήμανε:

«Δεν πρέπει να νιώθει ο κόσμος ότι πολεμάται το δόγμα μας. Δεν απειλείται η πίστη μας, την πανδημία απλώς πρέπει να ξεπεράσουμε και να υπερνικήσουμε με τη βοήθεια του Θεού και των επιστημόνων, που νυχθημερόν παλεύουν για αυτό» κατέληξε.
Θέμα:
Lockdown (485)
Tags:
COVID-19, πανδημία, κορονοϊός, lockdown, Εκκλησία της Ελλάδος, Εκκλησία, Διαρκής Ιερά Σύνοδος, Ιερά Σύνοδος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK