03:17 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (454)
0 03
Βρείτε μας

Έκκληση προς πολίτες, συλλογικότητες να μην βρεθούν στους δρόμους για τους εορτασμούς της επετείου του Πολυτεχνείου από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σε έκκληση προς πολίτες, συλλογικότητες αλλά και τα κόμματα να μην παραβιάσουν τις οδηγίες και να μην υπάρξουν επισκέπτες στο Πολυτεχνείο για την επέτειο της εξέγερσης, απηύθυνε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Με εντολή του πρωθυπουργού, ο υπουργός είχε επικοινωνήσει το απόγευμα της Παρασκευής με τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ώστε να τους ενημερώσει.

Όπως έκανε γνωστό το υπουργείο, ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε τα κόμματα πως δεν θα γίνει η πορεία και το Πολυτεχνείο θα είναι κλειστό.

Ωστόσο, ολιγομελείς αντιπροσωπείες από τα κόμματα θα μπορέσουν να καταθέσουν στεφάνια το μεσημέρι της Τρίτης, ύστερα όμως από συνεννόηση με τις αστυνομικές αρχές.

Η ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Μετά από την επικοινωνία που είχε με τους αρχηγούς των κομμάτων, ο κύριος Χρυσοχοΐδης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Δεν είναι ώρες ανέμελες. Η ζωή μας έχει αλλάξει.
Ζούμε την πιο δύσκολη δοκιμασία μετά τον πόλεμο. Δίνουμε μάχες με έναν αόρατο εχθρό, που έχει κάνει παγκόσμια εισβολή. Χρειάζεται να αντέξουμε πρώτα απ' όλα ψυχικά, με σθένος. Να υποστούμε ευλαβικά τα μέτρα, να βάλουμε στην πάντα συνήθειες, διασκέδαση, συναναστροφές. Χρειάζεται να πολεμήσουμε συλλογικά. Να ζήσουμε μέσα, οι τελετές οι γιορτές να περιμένουν τον άλλο χρόνο.


Κυρίως χρειάζεται να μη διχαστούμε να μη χωριστούμε. Ζούμε σπίτι, αλλά από αλληλεγγύη και ενσυναίσθηση, όχι από αδιαφορία ή αντικοινωνικότητα.
Δεν θα γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο. Όπως δεν έγινε παρέλαση για την28η Οκτωβρίου, για την 25η Μαρτίου. Όπως δεν έγινε περιφορά Επιταφίου, δεν έγινε Ανάσταση, δεν γιορτάσθηκε Πάσχα. Σε όλες αυτές τις εθνικές ή καθολικές στιγμές γιορτής κάναμε πίσω.
Έτσι και τώρα, με την ίδια ευλάβεια, με την ίδια πειθαρχία, με την ίδια ευθύνη. Είναι μέτρο προστασίας στην πιο δραματική στιγμή της πανδημίας. Είναι πράξη δικαιοσύνης, ίσης μεταχείρισης και συνέπειας στη στάση έναντι των άλλων εορτών.
Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις, κανείς δεν έχει περισσότερα δικαιώματα από κάθε πολίτη που δεν έκανε Πάσχα ή 25η Μαρτίου.
Δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις, όταν τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται.
Δεν είναι ώρα για παραστάσεις με μικροκομματικά οφέλη, βάζοντας σε κίνδυνο ζωές.
Δυστυχώς οι δρόμοι και οι διαδηλώσεις κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια.
Απαγορεύεται φέτος η πορεία, η Αστυνομία θα εφαρμόσει τον νόμο απαρέγκλιτα παντού.
Απευθύνω έκκληση σε όλους: κόμματα, συλλογικότητες, πολίτες.
Δεν απειλούνται δικαιώματα, δεν υπάρχουν σχέδια κατά της ελεύθερης έκφρασης και της Δημοκρατίας. Ζητάμε αλληλεγγύη, ευθύνη, νοιάξιμο για τον συνάνθρωπο, προστασία για τον διπλανό.
Να ζήσουμε φέτος για να γιορτάσουμε του χρόνου»

                    

Θέμα:
Lockdown (454)
Tags:
πολίτες, πολιτικά κόμματα, αστυνομία, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επέτειος του Πολυτεχνείου, Πολυτεχνείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK