13:49 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (361)
0 24
Βρείτε μας

Την αναστολή λειτουργίας νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων και βρεφονηπιακών σταθμών από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε πως από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, κλείνουν όλες οι δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, από την ερχόμενη Δευτέρα 16/11 και για δύο εβδομάδες, μπαίνει «λουκέτο» στα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα.

«Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των δομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. Νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία παραμένουν κλειστά, όπως και τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας. Ανοιχτές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων», τόνισε η κ. Κεραμέως.

Στο πλαίσιο αυτό, τα μαθήματα θα γίνονται μέσω της εκπαιδευτικής τηλεόρασης, δηλαδή από τη Δευτέρα στις 09:00 θα αρχίσουν να προβάλλονται τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού και με σύγχρονη τηλεκπαίδευση, όπου τα σχολεία μεθαύριο θα καραρτίσουν το πρόγραμμα και την Τετάρτη θα ξεκινήσουν τα μαθήματα, τα οποία θα είναι υποχρεωτικά.

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε η κ. Κεραμέως, κάθε διδακτική ώρα θα διαρκεί 30 λεπτά ενώ τα μαθήματα των δημοτικών θα γίνονται από 14:00-17:00 και των νηπιαγωγείων από 14:00-16:20.

«Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τα μέτρα είναι καθαρά προληπτικού χαρακτήρα. Δεν υποδεικνύονται από το επιδημιολογικό φορτίο στις σχολικές μονάδες καθ’ εαυτές, στις οποίες δεν έχουμε διαπιστώσει τάση διασποράς του ιού, αλλά στοχεύουν στην ευρύτερη μείωση της κινητικότητας των ενηλίκων» επεσήμανε η Νίκη Κεραμέως.

Μάλιστα, η υπουργός Παιδείας, υπογράμμισε πως προς το παρόν λειτουργούν ταυτόχρονα πάνω από 40.000 διαδικτυακά τμήματα την ημέρα, 700.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν προσαρμοστεί άριστα στις νέες αυτές συνθήκες.

«Είμαστε όλοι μαζί σε αυτόν τον αγώνα, σε αυτή τη μάχη. Θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να κρατήσουμε την εκπαιδευτική διαδικασία ζωντανή, για να επιτρέψουμε στα παιδιά μας να συνεχίσουν όσο πιο απρόσκοπτα γίνεται τη μαθησιακή διαδικασία. Ξέρω ότι είναι δύσκολο για όλους, θα τα καταφέρουμε όμως όλοι μαζί. Και μαζί θα βγούμε από αυτή την κρίση, πιο δυνατοί» κατάληξε η Νίκη Κεραμέως.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, εξήγησε πως η κυβέρνηση εφαρμόζει την εισήγηση της επιτροπής, η οποία βασίστηκε στην έντονη κινητικότητα που παρατηρείται ευλόγως από γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους από και προς το σχολείο.

«Σύμφωνα με την επιτροπή η μείωση της κυκλοφορίας και η πιστή τήρηση των υπολοίπων μέτρων μπορεί να επιφέρει μείωση των κρουσμάτων. Τα σχολεία και κυρίως τα δημοτικά ήταν το τελευταίο πράγμα που επιθυμούσαμε να κλείσει κι αυτό από μόνο του είναι ένα σαφές μήνυμα προς όλους για το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση» σημείωσε ο κ. Κικίλιας.
Θέμα:
Lockdown (361)
Tags:
μαθήτρια, μαθήματα, μαθητές, μαθητής, παιδιά, παιδί, βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγείο, lockdown, COVID-19, κορονοϊός, Νίκη Κεραμέως, άνοιγμα σχολείων, δημοτικό σχολείο, κλειστά σχολεία, σχολεία, σχολείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK