00:26 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (415)
0 0 0
Βρείτε μας

Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για 14 ημέρες, μπαίνει «λουκέτο» και σε δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς, όπως ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου πως από την Δευτέρα 16/11 και για δύο εβδομάδες, αναστέλλεται η λειτουργία δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών.

Όπως είπε η κ. Κεραμέως, τα μαθήματα θα γίνονται με δύο τρόπους:

  • μέσω της εκπαιδευτικής τηλεόρασης, δηλαδή από τη Δευτέρα στις 09:00 θα αρχίσουν να προβάλλονται τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού
  • τηλεκπαίδευση, όπου τα σχολεία τη Δευτέρα θα καταρτίσουν το πρόγραμμα και την Τετάρτη θα ξεκινήσουν τα μαθήματα, τα οποία θα είναι υποχρεωτικά.

Κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30 λεπτά και θα πραγματοποιείται από τις 14:00 έως τις 17:00 για τα δημοτικά, και 14:00 έως 16:20 για τα νηπιαγωγεία.

Όπως ανέφερε η κ. Κεραμέως, το μεσημεριανό/απογευματινό ωράριο επιλέχθηκε για δύο βασικούς λόγους:

  • Αφενός, για να διευκολυνθούν οι οικογένειες, είτε επειδή έχουν μεγαλύτερα παιδιά που θα έχουν τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες είτε επειδή οι γονείς τηλε-εργάζονται, και επίσης όλοι κάνουν χρήση συσκευών για την εξ αποστάσεως εργασία ή εκπαίδευση.
  • Αφετέρου για να περιορίσουμε την ταυτόχρονη χρήση όλων των δικτύων από μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους κ.ο.κ.

Οδηγίες θα σταλούν σήμερα, Σάββατο, σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία της χώρας, ώστε να ακολουθήσουν δύο ημέρες προσαρμογής, πριν την έναρξη των ψηφιακών μαθημάτων την Τετάρτη.

Θέμα:
Lockdown (415)
Tags:
τηλεκπαίδευση, μαθήματα, μαθητές, παιδικός σταθμός, παιδικοί σταθμοί, παιδιά, βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγείο, κλειστά σχολεία, σχολεία, σχολείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK