00:23 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1920)
0 03
Βρείτε μας

«Το πρόγραμμα, το οποίο γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης, αφορά όλες τις ειδικές γνώσεις για τη διαχείριση των ασθενών και την ασφάλεια των υγειονομικών» όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας.

Σε ταχύρρυθμη τηλεκπαίδευση ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων για τον κορονοϊό, προχωρά το υπουργείο Υγείας, όπως ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με τον οποίο, το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με την επιστημονική επιμέλεια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την τεχνογνωσία του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ) και τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας, της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, Α΄ Παθολογική Κλινική, ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, Δρ Συμεών Μεταλλίδη, της Προϊσταμένης στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης, Δρ Παρθενόπης Παντελίδου, της Αναισθησιολόγου, Διευθύντριας ΤΕΠ ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ Δρ Βαρβάρας Φυντανίδου, και του συντονιστή Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, Δημήτρη Πύρρου.

«Από την αρχή της πανδημίας, είμαστε σε καθημερινή συνεργασία με τους επιστήμονες όλων των Πανεπιστημίων και των ερευνητικών κέντρων της χώρας, με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της νόσου COVID-19» υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.

Όπως ανακοίνωσε, το πρόγραμμα, το οποίο γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης, αφορά όλες τις ειδικές γνώσεις για τη διαχείριση των ασθενών και την ασφάλεια των υγειονομικών:

  • Χρήση Μέσων Ατομικής Προστασίας, όσον αφορά τον ασφαλή τρόπο ένδυσης και έκδυσης.
  • Κλινική προσέγγιση και εξέταση ασθενούς με νόσο COVlD-19.
  • Εκτίμηση της βαρύτητας ασθενούς με νόσο COVlD-19.
  • Οξυγονοθεραπεία.
  • Διακομιδές & Αεροδιακομιδές ασθενών.
«Έχουμε ξεκινήσει από τους ιατρούς της 3ης και 4ης ΥΠΕ στη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη και άμεσα το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1920)
Tags:
Υπουργείο Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ΕΟΔΥ, lockdown, COVID-19, πανδημία, κρούσματα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK