04:14 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (408)
0 01
Βρείτε μας

Δύο νέα «μαύρα» ρεκόρ σημειώθηκαν στη χώρα την Κυριακή, με τον ΕΟΔΥ να επιβεβαιώνει 71 νέους θανάτους και 392 διασωληνωμένους.

Δύο νέα θλιβερά ρεκόρ σημειώθηκαν στην Κυριακή στη χώρα, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας να επιβεβαιώνει 71 θανάτους σε ένα 24ωρο, ενώ οι διασωληνωμένοι έφτασαν στους 392. Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν τις προειδοποιήσεις των ειδικών για «έκρηξη» της πανδημίας και οι επόμενες μέρες θα κρίνουν το κατά πόσο το lockdown θα λήξει την 30ή Νοεμβρίου ή θα απαιτηθεί παράτασή του.

Τα κρούσματα κορονοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ χθες ήταν 1.698, με το σύνολο στη χώρα μας να έχει διαμορφωθεί στα 74.205. Όσον αφορά στους διασωληνωμένους, η μέση ηλικία τους είναι τα 64 έτη. 

Οι διασωληνώσεις αποτελούν τον σταθερό «πονοκέφαλο» των ειδικών, καθώς η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της χώρας, ειδικά στη Θεσσαλονίκη, είναι σχεδόν ασφυκτική και οι κλίνες ΜΕΘ τελειώνουν.

«Σήμερα έχουμε περίπου 350 εισαγωγές την ημέρα, ενώ η διάμεση διάρκεια της νοσηλείας στις ΜΕΘ είναι 11 ημέρες, γεγονός που σημαίνει ότι η πίεση στο σύστημα υγείας θα συνεχιστεί» είχε δηλώσει κατά την ενημέρωση της Παρασκευής η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι ακόμα και σήμερα μπορούμε να ανακόψουμε τις εισαγωγές στις ΜΕΘ κι αυτό θα γίνει μόνο με τη μείωση των νέων κρουσμάτων».

Πότε θα λήξει το lockdown

«Η άρση των μέτρων θα γίνει σταδιακά, προσεκτικά και με την τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας» είχε δηλώσει προ ημερών ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σχετικά με το lockdown. 

Όσον αφορά, δε, το πότε θα αρχίσει αυτή η σταδιακή άρση του lockdown είπε: «Αν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου τα κρούσματα έχουν κατέβει κάτω από τα 500, τότε σταδιακά μπορούμε να ανοίξουμε εκείνη την ημερομηνία. Πάντα με μέτρα αυτοπροστασίας».

Σχετικά με την κατάσταση στις ΜΕΘ σημείωσε πως έχουμε «1.162 κρεβάτια ΜΕΘ αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα. Υπάρχει διασπορά ιού στην κοινότητα. Αντιδράσαμε γρήγορα και αυξήθηκαν οι κλίνες. Και 15.000 αν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε, αν συνεχίσει να διασπείρεται ο ιός με γεωμετρική άνοδο στην κοινότητα, δεν θα ήταν αρκετές».

Θέμα:
Lockdown (408)
Tags:
ΕΟΔΥ, κρούσμα, Βάνα Παπαευαγγέλου, Βασίλης Κικίλιας, lockdown, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK