03:33 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1920)
0 04
Βρείτε μας

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη ραγδαία εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας έκρουσε η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας.

Την έντονη ανησυχία της εξέφρασε η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας ως προς την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας εξαιτίας της πανδημίας.

Η ίδια ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως πάνω από 3.000 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Ελλάδας με κορονοϊό ενώ προειδοποίησε ότι ο δείκτης R έχει περάσει το 1 και πάει προς το 2.

Ως προς την πτώση των κρουσμάτων χθες Κυριακή, ανέφερε ότι τα 1.698 νέα κρούσματα δεν θα πρέπει να τα λάβουμε υπόψη μας, καθώς τα δείγματα ήταν τα μισά, δηλαδή έγιναν περίπου 14.000 μοριακά τεστ και 1.600 rapid tests.

Θα πρέπει, σύμφωνα με την ίδια, να δοθεί βάση στους αυξημένους θανάτους, προσθέτοντας ότι δικαιολογούνται από την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων και των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες COVID-19 στα νοσοκομεία.

Πότε αναμένεται να σταθεροποιηθούν τα κρούσματα

Η κα Παγώνη τόνισε στην Αττική και στις άλλες πόλεις εκτός από τη Θεσσαλονίκη, αναμένεται σταθεροποίηση των κρουσμάτων από το προσεχές Σάββατο καθώς θα έχει περάσει ένα 15θήμερο από την εφαρμογή των νέων μέτρων.

Σύμφωνα με την ίδια η σταθεροποίηση αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί για 3 με 4 ημέρες και το Σάββατο 28/11 αναμένεται να ξεκινήσει η μείωση των κρουσμάτων.

Χαρακτήρισε τη Θεσσαλονίκη ιδιαίτερη περίπτωση και υπογράμμισε ότι χρειάζεται πιο πολύ χρόνο αφού συγκριτικά με τον πληθυσμό της τα κρούσματα ήταν πάρα πολλά.

Ως εκ τούτου, η τάση σταθεροποίησης θα ξεκινήσει μαζί με την Αθήνα και τις άλλες πόλεις, παρότι ξεκίνησαν τα περιοριστικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη μία εβδομάδα νωρίτερα.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1920)
Tags:
νοσοκομεία, SARS-CoV-2, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, εισαγόμενα κρούσματα, κρούσμα, κρούσματα, πανδημία, κορονοϊός, Ματίνα Παγώνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK