07:25 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (485)
0 0 0
Βρείτε μας

Στην κριτική που δέχτηκε τις τελευταίες ημέρες ως προς την τηλεκπαίδευση απάντησε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ως τεράστια τεχνολογική πρόκληση χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως την τηλεκπαίδευση.

«Αυτή η κρίση, που έχει δραματικές συνέπειες σε όλο τον πλανήτη, οδηγεί την εκπαίδευση σε άλματα ψηφιοποίησης».

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη διά ζώσης διδασκαλία, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία και παράλληλα να συνεχιστεί η εκπαίδευση.

Όπως είπε η υπουργός, συνολικά θα λειτουργήσουν 40.000 σχολικά τμήματα με 700.000 μαθητές και εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν.

Κληθείσα να σχολιάσει την ανεπάρκεια εξοπλισμού ή προβλημάτων σύνδεσης, η κα Κεραμέως επισήμανε ότι γίνονται συνεχώς αναβαθμίσεις, έχουν δαπανηθεί ευρωπαϊκά κονδύλια και έχει δοθεί εξοπλισμός και από την ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ η τηλεκπαίδευση γίνεται ακόμη και μέσω σταθερού τηλεφώνου με αστική χρέωση.

«Ακόμα κι αν κάποιος δεν έχει τη δυνατότητα σύνδεσης μέσω διαδικτύου, ακόμα κι αν δεν έχει καμία συσκευή, ούτε υπολογιστή, ούτε tablet, ούτε κινητό, καμία συσκευή, υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με την πλατφόρμα ακόμα και μέσω σταθερού τηλεφώνου με αστική χρέωση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την ενημέρωση των Διευθυντών των σχολείων, τόνισε ότι από τον Σεπτέμβριο είχαν σταλεί οδηγίες και κανονιστικές πράξεις για την πιθανότητα τηλεκπαίδευσης και εστάλησαν και σχετικοί εγκύκλιοι το Σάββατο.

Έκανε λόγο ακόμη για μια δύσκολη απόφαση ως προς την αναστολή των σχολείων, ωστόσο ο λόγος που κατέληξε η κυβέρνηση σε αυτή έχει να κάνει με την κινητικότητα, καθώς κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους μετακινούνται περίπου 2,3 εκατ. άνθρωποι.

Θέμα:
Lockdown (485)
Tags:
σχολεία, πανδημία, κορονοϊός, τηλεκπαίδευση, Υπουργείο Παιδείας, παιδεία, Νίκη Κεραμέως
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK