07:35 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1892)
0 01
Βρείτε μας

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας ενημέρωσε πως εντός της ημέρας ενδεχομένως να υπάρξουν διευκρινίσεις σχετικά με την απαγόρευση συναθροίσεων που έχει αποφασιστεί για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Διευκρινίσεις εντός της σημερινής ημέρας ενδέχεται να υπάρξουν από την Ελληνική Αστυνομία αναφορικά με την απαγόρευση συναθροίσεων που έχει αποφασιστεί έως και την 18η Νοεμβρίου.

Ο Θεόδωρος Χρονόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, σε πρωινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 επεσήμανε επ’ αυτού: «Ενδεχομένως, και τονίζω το ενδεχομένως, υπάρχει μία σκέψη εντός της ημέρας να υπάρξουν περισσότερες διευκρινίσεις για το πώς θα κινηθούμε, τι θα κάνουμε, πώς θα προσεγγίσουμε το θέμα».

Τόνισε πως «μόνος σκοπός (σ.σ. της αστυνομίας) είναι να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία» και ζήτησε να επικρατήσει η λογική. 

«Η συλλογική μνήμη για το Πολυτεχνείο, είναι τόσο δυνατή που δεν θα σβήσει με μία επέτειο» δήλωσε και αναφέρθηκε στις «πρωτόγνωρες καταστάσεις» που αντιμετωπίζει η χώρα γεγονός που φαίνεται και από τον αριθμό των νεκρών που κατεγράφη την Κυριακή.

«Δεν μπορεί να βγει από το μυαλό κανενός το νούμερο 71, εδώ δεν χωράει τίποτα άλλο» είπε.

Ερωτώμενος για το πώς θα αντιδράσει η αστυνομία σε περίπτωση που τέσσερα άτομα –η απαγόρευση ισχύει για άνω των τεσσάρων– εμφανιστούν στην περιοχή, φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις, ο κ. Χρονόπουλος είπε:

«Τέτοιου είδους αποφάσεις θα ληφθούν στο πεδίο, όπου θα είναι ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός, και σε συνεργασία με τις εισαγγελικές Αρχές».

Τι προβλέπεται για κόμματα και ΠτΔ

Ο ίδιος μίλησε και για τη λιτή διαδικασία που είναι προγραμματισμένη για τα κόμματα, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρύτανη. Θα γίνει σε «συνεννόηση με την ΕΛ.ΑΣ. για να μην υπάρχει συνωστισμός ακόμη και εκεί» σημείωσε. 

Φέτος, όμως, δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν απλοί πολίτες. Δεν είναι κάτι που έχει να κάνει «με άποψη της αστυνομίας, αλλά με την απόφαση, την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας».

Σχετικά με την ανακοίνωση της Ένωσης δικαστών και εισαγγελέων, που έκρινε αντισυνταγματική την απόφαση για απαγόρευση συναθροίσεων, είπε:

«Δεν χρειάζονται διχασμοί, να σταθούμε στο ύψος περιστάσεων. Καθόλα σεβαστή η άποψη της Ένωσης δικαστών και εισαγγελέων. Το νομικό μας σύστημα είναι δυνατό και δίνει δυνατότητα να λυθούν τέτοια προβλήματα».

Τι θα γίνει σε περίπτωση που επιχειρηθεί παρέλαση

Σε ερώτηση σχετικά με το πώς θα αντιδράσει η αστυνομία σε περίπτωση που επιχειρηθεί να γίνει παρέλαση και εάν θα γίνουν συλλήψεις, ο κ. Χρονόπουλος είπε ότι η αντίδραση των ενστόλων θα είναι κλιμακωτή.

«Σε κάθε περίπτωση η δική μας αντίδραση θα είναι κλιμακωτή, θα υπάρχουν παραινέσεις, διάλογος. Θα εξαντληθεί οποιοδήποτε μέσο για να μην έρθουμε σε αυτόν τον άχαρο ρόλο. Εάν τα πράγματα φύγουν εκτός ελέγχου, εμείς θα πρέπει να ενεργήσουμε δυναμικά».
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1892)
Tags:
συλλήψεις, αστυνομία, Πολυτεχνείο, ΕΛΑΣ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK