10:28 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (414)
0 02
Βρείτε μας

«Εγώ θεωρώ ότι το σύστημα "ακορντεόν" είναι το πιο ασφαλές» σημείωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, αναλύοντας τι ακριβώς ορίζει αυτό το σενάριο.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, αναφέρθηκε στα σενάρια που υπάρχουν αναφορικά με το άνοιγμα της χώρας, προκρίνοντας ένα σύστημα lockdown «ακορντεόν» έως και τον Μάρτιο.

«Εγώ θεωρώ ότι το σύστημα ακορντεόν είναι το πιο ασφαλές» είπε στον ΣΚΑΪ και αναφέρθηκε στα θετικά στοιχεία αυτού του σεναρίου. «Επιτρέπει να κρατήσουμε τις ΜΕΘ σε καλύτερο επίπεδο» είπε και προσέθεσε πως κατ’ αυτόν τον τρόπο «νομίζω ότι είναι εφικτό να λειτουργήσει και η οικονομία». 

Το σενάριο αυτό θέλει τη χώρα να παραμένει κλειστή για 3 εβδομάδες και να ανοίγει για 2 έως και τον Μάρτιο του 2021.

Ο Μάρτιος, όπως είπε, είναι μήνας-κλειδί και λόγω του ότι έως τότε μπορεί να έχουμε εμβόλιο, αλλά και λόγω του καιρού.

«Το πρόβλημα είναι ο χειμώνας. […] Τον Μάρτιο βγαίνουμε περισσότερο έξω και αερίζουμε περισσότερο τους χώρους».

Όπως είπε, οι ειδικοί είναι υπέρ αυτού του σεναρίου, η κυβέρνηση, όμως, «μελετά κι άλλα σχήματα».

Τι θα γίνει με λιανεμπόριο, εστίαση και σχολεία

Σε περίπτωση που πάμε σε αυτό το σχέδιο, θα πρέπει να ανοίξει προσεκτικά η εστίαση με αυστηρούς κανόνες. Ανοιχτό θα είναι και το λιανεμπόριο. 

Όσον αφορά στα σχολεία, είπε: «Εφόσον έχουμε καταφέρει να συγκρατήσουμε την κατάσταση εντός 1.200 – 600 κρουσμάτων, μπορούν να είναι ανοιχτά» όλο το διάστημα, ακόμη και την περίοδο που είναι σε ισχύ το lokdown.

«Η τηλεργασία καλό θα ήταν να συνεχιστεί σε υψηλά επίπεδα» είπε, ακόμη.

Ερωτώμενος για το δραματικό σενάριο περί 3.000 νεκρών στη χώρα, εξήγησε πως εάν «διατηρήσουμε την εξέλιξη σε λογικά όρια, αυτό μπορεί να απομακρυνθεί».

Θέμα:
Lockdown (414)
Tags:
θάνατοι, κρούσματα, lockdown, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK