00:50 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1742)
0 03
Βρείτε μας

Για την πιθανότητα οι αυξημένες σεξουαλικές επαφές να ευθύνονται για την μετάδοση του κορονοϊού μίλησε ο διευθυντής του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

Ακόμα και η αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα των νέων ίσως ευθύνεται την περίοδο μετά το lockdown για τη μετάδοση του κορονοϊού στη χώρα μας. 

Ο διευθυντής του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, εξήγησε πώς σύμφωνα με μελέτη που έγινε και από συναδέλφους του στην Κίνα, με τους οποίους συνεργάζεται, θα μπορούσε να συνδεθεί η αύξηση των σεξουαλικών επαφών με την αύξηση της μετάδοσης.

«Παρατηρήσαμε αύξηση των σεξουαλικών επαφών και πιθανολογήσαμε ότι και αυτές οι στενές επαφές μπορεί να αύξησαν τη μεταδοτικότητα του ιού. Αυτή η έρευνα ξεκίνησε ήδη από την πόλη Γουχάν, όταν παρατηρήσαμε εκεί ότι στο lockdown αυξήθηκαν οι εγκυμοσύνες. Με βάση αυτό υποθέσαμε ότι η σεξουαλική επαφή μπορεί να είναι μια πιθανή αιτία της μετάδοσης» ανέφερε.

Κληθείς να απαντήσει για το αν αυτό ισχύει για τους παντρεμένους, ανέφερε πως ίσως να μην ισχύει, αν έχουν μονογαμικές επαφές.

«Έχω δύο νέα παιδιά, 22 και 21» είπε και συμπλήρωσε: «Όταν άνοιξε το lockdown ήταν φορείς, και το ίδιο και οι φίλοι τους ήταν φορείς. Αναγκάστηκα και έφυγα από το σπίτι με τη σύζυγό μου επειδή ήταν φορείς, δεν νοσούσαν όμως. Είναι ασυμπτωματικοί φορείς τα νέα παιδιά και είναι ξεκάθαρο ότι μπορεί να μη νοσήσουν».

Μάλιστα, έδειξε και γράφημα που δείχνει την αύξηση των ερωτικών επαφών μέσα στο καλοκαίρι.

«Στη μέση που αυξάνεται η συχνότητα των επαφών, είναι η εποχή που σταματάει το lockdown. Μέσα στο lockdown ήταν λιγότερο συχνές οι επαφές» σχολίασε.

Ερωτηθείς για το πώς το σεξ μπορεί να είναι ασφαλές, ο κ. Κωνσταντινίδης είπε:

«Αυτή την περίοδο το μόνο ασφαλές σεξ είναι το καθόλου σεξ ίσως» ανέφερε.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1742)
Tags:
νέοι, ζευγάρι, μετάδοση, πανδημία, κορονοϊός, σεξ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK