22:44 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Σάλο προκάλεσε δήλωση της Ιωάννας Τούνη σχετικά με αυτούς που λαμβάνουν το επίδομα των 800 ευρώ. Τι απάντησε η ίδια.

Μέσω Instagram επέλεξε να απαντήσει η Ιωάννα Τούνη στις αντιδράσεις που προκάλεσε δήλωσή της σχετικά με το επίδομα των 800 ευρώ που λαμβάνουν όσοι τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Νοέμβριο με το νέο lockdown.

Η δήλωση της Ιωάννας Τούνη για τα 800 ευρώ που έφερε αντιδράσεις

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Σάσα Σταμάτη, η Ιωάννα Τούνη ρωτήθηκε για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη με την ίδια να απαντά ότι είναι δύσκολη:

«Η οικονομία κλαίει. Έχω φίλους που έχουν εστίαση, εγώ έχω ρούχα, όλα πηγαίνουν κατά διαόλου. Τα 800 ευρώ είναι αστεία για τις επιχειρήσεις. Οι τεμπέληδες χαίρονται προφανώς τώρα που τα παίρνουν» δήλωσε.

Η παραπάνω δήλωση προκάλεσε αντιδράσεις με πολλούς χρήστες των social media να κατηγορούν την πρώην παίκτρια του «My Style Rocks» ότι δεν αντιλαμβάνεται τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν βρεθεί πολλοί εργαζόμενοι.

Η απάντηση της Ιωάννας Τούνη

Με μια σειρά από stories στο Instagram, η Ιωάννα Τούνη σχολίασε τα όσα ακολούθησαν της παραπάνω δήλωσης, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως έλαβε χιλιάδες μηνύματα, εκ των οποίων ορισμένα ήταν «αισχρά», όπως ανέφερε.

«Θα ήθελα να συζητήσω λίγο μαζί σας για κάτι που με προβλημάτισε αρκετά. Χθες το πρωί, μου έκανε τηλεφωνική κλήση γνωστή μου δημοσιογράφος από Αθήνα, να με ρωτήσει πως είναι τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη, αν είναι τόσο τραγικά όσο ακούγονται στις ειδήσεις σχετικά με τα κρούσματα, αν ανησυχώ, τι γίνεται με τις επιχειρήσεις κτλ. Μιλήσαμε μερικά λεπτά και είπαμε αρκετά πράγματα τα οποία μεταφέρθηκαν συνοπτικά σε 9 γραμμές» έγραψε στο πρώτο story.

Συνεχίζοντας, εξήγησε ότι παρά τα αισχρά μηνύματα που έλαβε, η ίδια δεν επηρεάζεται καθόλου από τέτοιου είδους λόγια «καθώς προέρχονται από κακόβουλους ανθρώπους που ψάχνουν τρόπο να ξεσπάσουν τον θυμό τους».

Αργότερα, επανήλθε μάλιστα με μια σειρά από βίντεο στα οποία ανέφερε ότι δεν αποκάλεσε τεμπέληδες ανθρώπους που τέθηκαν σε αναστολή υποχρεωτικά και για τον λόγο αυτό λαμβάνουν τα 800 ευρώ, αλλά αυτούς που «χαίρονται», όπως είπε, «με όλη αυτή την τραγική κατάσταση».

«Δεν αποκάλεσα ποτέ μου τεμπέληδες τους ανθρώπους που εργάζονται, οι οποίοι τέθηκαν σε αναστολή υποχρεωτικά από το κράτος και παίρνουν το επίδομα των 800 ευρώ. Υπάρχει όμως και μια τεράστια μερίδα ανθρώπων, οι οποίοι όχι απλά βολεύονται, αλλά χαίρονται και με όλη αυτή την τραγική κατάσταση και ότι έχουν βολευτεί και κάθονται σπίτι και πληρώνονται και εύχονται να κρατήσει κι άλλους μήνες. Βέβαια αυτό που δεν καταλαβαίνουν ακόμα είναι ότι σε δύο, τρεις, πέντε μήνες θέλουν επιτέλους να γυρίσουν στη δουλειά τους, μπορεί η επιχείρηση που δούλευαν να έχει χρεωκοπήσει και να μην υπάρχει πια» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, δεν θα χαρακτήριζα ποτέ τεμπέλη έναν άνθρωπο ο οποίος έχει τεθεί αναγκαστικά σε αναστολή και ο οποίος θέλει να πάει στη δουλειά του και δεν μπορεί. Αλλά υπάρχει η μερίδα των ανθρώπων που θέλουν να κάθονται και να πληρώνονται».

Η απάντηση της Τούνη στα σεξιστικά σχόλια

Η επιχειρηματίας έκανε μάλιστα ξεχωριστό story στο Instagram για να απαντήσει ειδικά σε αυτούς που επιτέθηκαν με σεξιστικά σχόλια.

«Εάν ήμουν άντρας επιχειρηματίας δε θα ένοιαζε κανέναν. Αλλά βέβαια, γυναίκα αυτοδημιούργητη, πετυχημένη και έξυπνη; ΠΟΤΕ! Πρέπει για το κουκούτσι μερικών να κάνω βίζ…ς και να τα οφείλω όλα σε άντρες. Γιατί δε γίνεται οι γυναίκες να είμαστε έξυπνες και όμορφες. Πρέπει να είμαστε ένα από τα δύο… SAD» έγραψε.

 

Tags:
lockdown, αναστολή εργασίας, αναστολή, επίδομα 800 ευρώ, επίδομα, Ιωάννα Τούνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK